Til hovedinnhold
pavlova

Julepavlova med krydderkokte pærer og hjemmelaget karamellsaus

Søt pavlova er ekstra godt etter en kraftig middag, som de middagene vi ofte spiser i julen. Julepavlova med krydderkokte pærer og hjemmelaget karamellsaus er ikke bare deilig, men ser skikkelig lekkert ut på julebordet, eller kanskje til nyttårsaften?

Julepavlova med krydderkokte pærer og hjemmelaget karamellsaus, servert på hvitt stettfat på julepyntet hvitt bord med julekuler og julepynt i gull og lilla.

1t 30min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Pavlova:

4stkeggehviter (ca. 120g)

240gsukker

1tshvitvinseddik (eller eplesidereddik)

1tsmaisenna

1tsvaniljeekstrakt

1stksitron (revet skall)

Krydderkokte pærer:

4stkpærer (skrelt og delt i to, med kjernehus fjernet)

5dlvann

200gsukker

1stksitron (saften)

1stkkanelstang

4stknellikspiker

Hjemmelaget karamellsaus:

150gsukker

1 og en halvssvann

50gmeierismør

1 og en halvdlkremfløte

1klypeflaksalt

Fremgangsmetode

Pavlova

Sett ovnen på 150 °C. Dekk en bakeplate med bakepapir.
Pisk eggehvitene til det danner seg myke topper. Tilsett sukkeret litt og litt.
Tilsett eddik, maisenna, vaniljeekstrakt og revet sitronskall. Rør forsiktig for å blande alt sammen.
Hell marengsen på bake- papiret. Ta vare på 1/3 av marengsen til senere.
Senk ovnstemperaturen til 120 °C og stek pavlovaen i 1 time og 30 min, eller til den er sprø utenpå og myk inni. Skru av ovnen, la ovns- døren stå litt åpen, og avkjøl pavlovaen i ovnen.

Krydderkokte pærer

Kok opp vann, sukker, sitronsaft, kanelstang og nellikspiker i en stor kjele. Rør til sukkeret er oppløst.
Skru ned platen til lav varme og legg pærene i kjelen med den kuttede siden ned.
La dem småkoke i ca. 15-20 min, eller til pærene er møre når du stikker i dem med en kniv.
Ta pærene opp av kjelen og avkjøl dem.

Karamellsaus

Kok sukker og vann i en tykkbunnet kjele på middels varme i ca. 15 min uten å røre i det. Senk varmen og hell først inn smøret, så fløten mens du rører. Smak til slutt til med salt.

Montering

Når pavlovaen er avkjølt, sprøyter du resten av marengsen over som en krem, topp med pærene og karamellsaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen