pavlova
Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem
Sprø marengsbunn, hjemmelaget vaniljekrem og friske bær. Det er ikke rart at folk verden over hyller pavlova som den ultimate festkaken!

1t 30min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Pavlovabunn:
6 stkeggehviter
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker
2 tshvitvinseddik
Vaniljekrem:
4 stkeggeplommer
3 dlmelk
en halv dlsukker
en halv ssmaizena
2 tsvaniljesukker
3 stkgelatinplater
4 og en halv dlkremfløte
Pynt:
1 kurvferske jordbær
1 og en halv kurvbringebær
2 bokserblåbær
1 kurvphysalis
1 buntsitronmelisse
Fremgangsmetode
Pavlovabunn
Pisk eggehvite og sukker sammen til det blir stivt. Rør inn maizena, vaniljesukker og hvitvinseddik. Røren skal bli luftig og stiv.
Tegn to sirkler á 20 cm, på hvert sitt bakepapir. Legg hvert bakepapir på et stekebrett, og hell marengsen innenfor sirklene.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i ca 1, 5 time til marengsen er sprø utenpå og myk inni.
Vaniljekrem
Varm opp alle ingrediensene unntatt kremfløten i en tykkbunnet kjele.
Rør til den begynner å tykne til en vaniljekrem. Ta av platen og avkjøl.
Pisk kremfløte til krem og rør inn vaniljekremen som er avkjølt. Pisk det lett sammen.
Montering
Legg den ene marengsbunnen på et serveringsfat, og bre over halvparten av vaniljekremen. Dryss over halvparten av bærene.
Legg over den andre marengsbunnen, ha over resten av vaniljekremen.
Pynt rikelig med friske bær og gjerne med noen blader av sitronmelisse.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆