Til hovedinnhold
pavlova

Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem

Sprø marengsbunn, hjemmelaget vaniljekrem og friske bær. Det er ikke rart at folk verden over hyller pavlova som den ultimate festkaken!

Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem og friske blåbær, bringebær, jordbær og physalis, servert i to lag på stettfat. Fatet står på hyggelig dekket kaffebord med blomster og festpynt rundt.

1t 30min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Pavlovabunn:

6stkeggehviter

4dlsukker

2tsmaizena

1tsvaniljesukker

2tshvitvinseddik

Vaniljekrem:

4stkeggeplommer

3dlmelk

en halvdlsukker

en halvssmaizena

2tsvaniljesukker

3stkgelatinplater

4 og en halvdlkremfløte

Pynt:

1kurvferske jordbær

1 og en halvkurvbringebær

2bokserblåbær

1kurvphysalis

1buntsitronmelisse

Fremgangsmetode

Pavlovabunn

Pisk eggehvite og sukker sammen til det blir stivt. Rør inn maizena, vaniljesukker og hvitvinseddik. Røren skal bli luftig og stiv.
Tegn to sirkler á 20 cm, på hvert sitt bakepapir. Legg hvert bakepapir på et stekebrett, og hell marengsen innenfor sirklene.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i ca 1, 5 time til marengsen er sprø utenpå og myk inni.

Vaniljekrem

Varm opp alle ingrediensene unntatt kremfløten i en tykkbunnet kjele.
Rør til den begynner å tykne til en vaniljekrem. Ta av platen og avkjøl.
Pisk kremfløte til krem og rør inn vaniljekremen som er avkjølt. Pisk det lett sammen.

Montering

Legg den ene marengsbunnen på et serveringsfat, og bre over halvparten av vaniljekremen. Dryss over halvparten av bærene.
Legg over den andre marengsbunnen, ha over resten av vaniljekremen.
Pynt rikelig med friske bær og gjerne med noen blader av sitronmelisse.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen