Til hovedinnhold
pavlova

Pavlova Smashkake

Pavlova er festkaken alle elsker! Dette er en superenkel oppskrift med marengs, sjokolade, og knasende sprø og deilig salt Smash-sjokolade. Den perfekte festkaken når du er ute etter noe enkelt og knallgodt!

Pavlova Smashkake i to lag på hvitt kakefat, pyntet med sjokoladekrem, sjokoladesaus, pisket krem, Smash og friske bringebær. Patentflaske med lyserosa saft, liten skål med friske bringebær, og krukke med markblomster i bakgrunnen.

1t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

Pavlova Smashkake:

1poseTORO Marengs Pavlova

1 og en halvdlvann

50gNidar Smash

Pynt:

1boksTORO Kremet Sjokoladeglasur

1poseNidar Smash

3sssjokoladesaus

1kurvfriske bringebær

Fremgangsmetode

Pavlovabunn

Ha TORO Marengs i en stor bolle, og bland sammen med vann. Pisk i ca. 10 minutter, til en stiv marengs.
Grovhakk Smash, og vend forsiktig inn i marengsen.
Legg et ark med bakepapir på to stekebrett, tegn to sirkler etter en kakeform på 22-24 cm i diameter. Fordel marengsblandingen i sirklene og form to kaker, 2-3 cm høye.
Sett ovnen på 120° C med over- og undervarme. Stek kakene ca. 1,5 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la gjerne kakebunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt.
Sett sammen kaken rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god. Pisk kremfløten til krem og grovhakk noe av smashen, og la noen være hele til pynt på toppen.
Legg en marengsbunn på et serveringsfat, bre over TORO Kremet Sjokoladeglasur, strø over 1/3 av den grovhakkede smashen. Legg på neste marengsbunn og bre over den piskede kremen, legg på resten av smashen, både grovhakket og hele Smash.

Montering

Pisk kremfløten til myk krem og grovhakk Smash. Spar på noen hele Smash til pynt på toppen av kaken.
Legg en marengsbunn på et serveringsfat, bre over TORO Kremet Sjokoladeglasur, strø over 1/3 av den grovhakkede smashen.
Legg på neste marengsbunn og bre over den piskede kremen. Strø på resten av Smashen, både grovhakket og hele.
Ringle over sjokoladesaus og friske bringebær.

Tips!

Vent med montering av kaken til rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen