pavlova
Pavlovakrans med nougatkrem og bringebærsirup
Har du lyst på et midtpunkt på kakebordet, er det denne pavlovaen du er på jakt etter! Lag en julete vri på pavlova med herlig nougatkrem og frisk bringebærsirup.

1t 30min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Pavlova:
6 stkeggehviter
1 tseplecidereddik
270 gfinkornet sukker
2 tsmaisenna
Nougatkrem:
3 dlkremfløte
100 gmyk nougat
Bringebærsirup:
1 kurvfriske bringebær
100 gsukker
Tørkede appelsinskiver:
2 stkappelsiner
Pynt:
1 neverips
Fremgangsmetode
Pavlova
Sett ovnen til 120 grader, varmluft.
Pisk eggehviter stive i en ren bolle. Tilsett eddik og sukker litt av gangen. Vend inn maisenna.
Tegn opp 10 sirkler på bakepapir, og legg bakepapiret på en stekeplate.
Fordél marengs i sirklene, og sett platen med marengs midt i ovnen.
Stek i ca. 1 time og 15 minutter, eller til pavlovaen virker tørr.
Nougatkrem
Smelt nougat over vannbad. Kjøl ned litt.
Pisk kremen og vend inn nougat.
Bringebærsirup
Kok opp bringebær og sukker. Når bærene er løst opp siler du av saften. Kok den videre til sirup.
Tørkede appelsinskiver
Vask appelsinene godt under rennende lunkent vann, og tørk godt av.
Skjær appelsinen i tynne skiver.
Tørk godt av skivene og legg dem på et bakepapir.
La dem tørke i ovnen på 55 grader i ca. 2-2,5 timer. Det er viktig at temperaturen må være lavere enn 60 grader for at appelsinskivene skal beholde den flotte, oransje fargen og ikke bli brent.
Montering
Montér kransen på fatet du vil bruke til servering.
Legg marengsene i en sirkel, og fordél nougatkremen mellom marengsene.
Pynt med bringebærsirup, tørkede appelsinskiver og frisk rips.
Tips!
Friske skiver av appelsin kan selvsagt brukes, men vær oppmerksom på at de vil gjøre marengsen myk hvis du legger dem rett på kaken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆