kaker
Regnbuekake med kremostfrosting
Hvorfor ikke rocke opp kakebordet til konfirmasjonen eller mai-festen i år? Denne supertrendy regnbuekaken vil i hvert fall høste noen gisp når den åpnes.

1t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Kakebunn:
375gmeierismør, romtemperert
9stkegg, romtemperert
675ghvetemel
450gsukker
3tsbakepulver
1klypesalt
3tsvaniljesukker
6stkpastafarger (gul, oransje, rød, grønn, blå, lilla)
1sssmør, til smøring av form
Kremostfrosting:
175gmeierismør, romtemperert
300gkremost naturell, romtemperert
750gmelis
1tsvaniljesukker
Fremgangsmetode
Oppskriften gir 6 tynne kakebunner, stekt i 20 cm springformer.
Kakebunn
Sett ovnen på 180 grader.
Smør seks springformer, og fest bakepapir i bunn av hver form.
Ha mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og smør i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse. Tilsett eggene og rør til en jevn blanding.
Bruk en kjøkkenvekt og fordel røren likt i 6 boller. Rør inn ulike farger i rørene og hell en røre i hver form.
Fordel røren jevnt i formene og stek i 10-12 minutter. Sjekk med en kakepinne at de er ferdige.
Vend kakebunnen på en rist til avkjøling, vask formen og stek videre til du har alle seks kakebunnene.
Kremostfrosting
Pisk sammen smør, kremost, vaniljesukker og melis til en glatt krem. Justér med melis til ønsket konsistens.
Montering
Legg en kakebunn på et kakefat, smør et lag smørkrem over og legg på en ny kakebunn. Fortsett slik til du har en høy, flott kake med 6 ulike kakelag.
Dekk hele kaken med frosting. Du kan enten pynte med multifarget kakestrøssel eller bare la kaken være hvit.
Tips!
Du kan gjerne smaksette kakebunnene for å gi litt ekstra spennende smak. For eksempel vil litt finrevet sitrusskall som lime, sitron og appelsin, eller saften av pasjonsfrukt, smake godt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆