kaker
Saftig gulrotkake med kremostglasur
Kaker i flere lag er perfekt når du virkelig har lyst å imponere på kakebordet, og saftig gulrotkake i flere etasjer med himmelsk kremostglasur slår aldri feil.

1t / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Gulrotkake:
8stkegg
600ghvitt sukker
200gbrunt sukker
700ghvetemel
3tsbakepulver
2tsnatron
2tskanel
1tskardemomme
1tssalt
2dlrømme
2dlsolsikkeolje
800ggulrøtter
Kremostglasur:
200gromtemperert smør
800gmelis
400gnaturell kremost (kjøleskapskald)
1tsvaniljesukker (eller frø fra 1 vaniljestang)
en fjerdedelstksitron (saft og revet skall)
Pynt:
1stkgranateple
1kurvjordbær
1kurvbringebær
Fremgangsmetode
Oppskriften gir 2 kaker à 22-24 cm, montert til én fire lags kake.
Gulrotkake
Forvarm ovnen til 180 grader, bruk gjerne varmluft.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en stor bakebolle, ca. 6-8 minutter.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, kanel, kardemomme og salt godt sammen.
Rør sammen rømme og olje. Tilsett det tørre og det våte vekselvis i eggedosisen til du har blandet inn alt. Rør så lite som mulig.
Vask og grovrasp gulrøttene. Tilsett dette til slutt i røren og bland forsiktig sammen.
Fordel røren i to kakeformer på 22-24 cm.
Stek midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en testpinne om kakene er ferdigstekte. Henger det deig igjen på pinnen steker du i 5-10 minutter til.
Avkjøl kakene på rist i formen, og løsne formene fra kakene når de er avkjølt.
Kremostglasur
Pisk smør og 500 gram melis hvitt og luftig.
Tilsett kjøleskapskald kremost og vaniljepulver, og bland godt sammen.
Skvis saften fra sitronen, og finriv skallet. Vend inn.
Pisk inn mer melis til du har ønsket konsistens. Glasuren må være ganske fast og stiv for å ikke renne ut når du stabler kakene. Bruk mer melis hvis nødvendig.
Montering
Del kakebunnene i to, og legg en bunn på et kakefat.
Stable bunnene med et tykt lag kremostglasur mellom. Avslutt med et tynt lag kremostglasur rundt kaken.
Pynt med granateple og friske bær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆