kaker
Saftig krydderkake
Unn deg litt hverdagskos med et stykke saftig og smaksrik krydderkake. Den er perfekt hvis det plutselig kommer gjester på besøk.

50min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
200gmeierismør, romtemperert
200gbrunt sukker
2stkegg, romtemperert
250gsiktet hvetemel
2tsnatron
1tsvaniljesukker
2tsmalt kanel
1tsmalt ingefær
en fjerdedeltsmalt nellik
en fjerdedeltsmalt allehånde
en fjerdedeltssalt
5dlkefir, romtemperert
1ssmelis (til pynt)
1tssmør til smøring av form
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir én krydderkake, laget i en 2 L brødform.
Sett ovnen på 180˚C.
Smør en brødform med smør, og kle med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til det er lyst og luftig.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, natron, vaniljesukker, krydder og salt.
Hvis du bruker kjøkkenmaskin, bytt nå til K-krok. Tilsett mel og kefir vekselvis og kjør kun lenge nok til at kakerøren er godt blandet. Begynn og avslutt med melblandingen.
Hell røren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i 45-50 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt med en tannpirker eller kaketester. Hvis testeren kommer ut uten deig er kaken ferdig.
Avkjøl krydderkaken i formen 10-15 minutter før den hvelves på rist og avkjøles helt. Sikt litt melis på toppen før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆