kaker
Saftig krydderkake
Unn deg litt hverdagskos med et stykke saftig og smaksrik krydderkake. Den er perfekt hvis det plutselig kommer gjester på besøk.

50min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
200 gmeierismør, romtemperert
200 gbrunt sukker
2 stkegg, romtemperert
250 gsiktet hvetemel
2 tsnatron
1 tsvaniljesukker
2 tsmalt kanel
1 tsmalt ingefær
en fjerdedel tsmalt nellik
en fjerdedel tsmalt allehånde
en fjerdedel tssalt
5 dlkefir, romtemperert
1 ssmelis (til pynt)
1 tssmør til smøring av form
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir én krydderkake, laget i en 2 L brødform.
Sett ovnen på 180˚C.
Smør en brødform med smør, og kle med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til det er lyst og luftig.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, natron, vaniljesukker, krydder og salt.
Hvis du bruker kjøkkenmaskin, bytt nå til K-krok. Tilsett mel og kefir vekselvis og kjør kun lenge nok til at kakerøren er godt blandet. Begynn og avslutt med melblandingen.
Hell røren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i 45-50 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt med en tannpirker eller kaketester. Hvis testeren kommer ut uten deig er kaken ferdig.
Avkjøl krydderkaken i formen 10-15 minutter før den hvelves på rist og avkjøles helt. Sikt litt melis på toppen før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆