Til hovedinnhold
kaker

Saftig krydderkake

Unn deg litt hverdagskos med et stykke saftig og smaksrik krydderkake. Den er perfekt hvis det plutselig kommer gjester på besøk.

Saftig krydderkake bakt i brødform, servert med et dryss melis på lys trefjøl på dekket kaffebord.

50min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

200gmeierismør, romtemperert

200gbrunt sukker

2stkegg, romtemperert

250gsiktet hvetemel

2tsnatron

1tsvaniljesukker

2tsmalt kanel

1tsmalt ingefær

en fjerdedeltsmalt nellik

en fjerdedeltsmalt allehånde

en fjerdedeltssalt

5dlkefir, romtemperert

1ssmelis (til pynt)

1tssmør til smøring av form

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir én krydderkake, laget i en 2 L brødform.
Sett ovnen på 180˚C.
Smør en brødform med smør, og kle med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til det er lyst og luftig.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, natron, vaniljesukker, krydder og salt.
Hvis du bruker kjøkkenmaskin, bytt nå til K-krok. Tilsett mel og kefir vekselvis og kjør kun lenge nok til at kakerøren er godt blandet. Begynn og avslutt med melblandingen.
Hell røren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i 45-50 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt med en tannpirker eller kaketester. Hvis testeren kommer ut uten deig er kaken ferdig.
Avkjøl krydderkaken i formen 10-15 minutter før den hvelves på rist og avkjøles helt. Sikt litt melis på toppen før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen