kaker
Saftig sitronkake med yoghurt
En frisk sitronkake passer til de fleste anledninger, og med både kremost og yoghurt i røra blir kaken både saftig og fyldig. Prøv kaken til en rykende varm kopp kaffe, eller på kakebordet.

35min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Sitronkake:
200 gmeierismør, romtemperert
225 gsukker
4 stkegg, romtemperert
1 stkeggeplomme, romtemperert
3 stksitroner (kun revet skall)
3 sssitronsaft
100 gyoghurt naturell
125 gkremost naturell
200 ghvetemel
1 tsbakepulver
en halv tsnatron
1 tsvaniljesukker
en halv tssalt
Melisglasur:
320 gmelis
2 stkeggehviter
2 tssitronsaft
2 tsvann
Fremgangsmetode
Oppskriften gir én kake, laget i springform á 24 cm.
Sitronkake
Forvarm ovnen til 180 grader.
Fest bakepapir i bunnen på kakeformen og gni sidene inn med litt smør.
Smelt smør i en liten kasserolle og la avkjøle i 5 minutter.
Pisk sukker, egg, eggeplomme, sitronskall og sitronsaft lett sammen i en bolle.
Pisk sammen yoghurt og kremost til en jevn, klumpfri masse.
Pisk yoghurtmassen og smeltet smør lett sammen med eggeblandingen, til en jevn masse.
Bland sammen det tørre og sikt over i bollen med det våte i 3 omganger. Ikke rør mer enn nødvendig, da kan kaken bli tørr.
Hell kakerøren over i den smurte formen og stek på rist nederst i ovnen i ca. 35 minutter. Stikk med kakepinne eller lignende for å sjekke om den er gjennomstekt.
Når pinnen er tørr, er kaken ferdigstekt. Avkjøl på rist før du løsner springformen og setter kaken på et kakefat.
Melisglasur
Sikt melis i en bakebolle. Tilsett eggehvite og sitronsaft og pisk på medium hastighet til du har en jevn og fin glasur. Spe med mer vann dersom glasuren virker for tykk.
Hell glasuren på kaken og bre jevnt utover med en slikkepott. La glasuren stivne litt og pynt med friske bær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆