kaker
Saftig toscakake
Det finnes nesten ikke noen enklere kake å bake enn «toscakake» og den deilige smaken har gjort den like verdensberømt som operaen den er oppkalt etter.

40min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Kakebunn:
100gsmør
3stkegg
200gsukker
200gsiktet hvetemel
1tsbakepulver
1tsvaniljesukker
Karamell-lokk:
125gmandler
100gsmør
100gbrunt sukker
1sshvetemel
Fremgangsmetode
Kakebunn
Oppskriften gir én kake, laget i 22 cm springform.
Forvarm stekeovnen til 175˚C. Smør en springform og legg bakepapir i bunnen
Smelt smør, og sett til side.
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis.
Tilsett smøret i eggedosisen og sikt inn de tørre ingrediensene. Rør alt sammen til en klumpfri kakerøre.
Hell kakerøren i springformen og stek på rist nederst i ovnen i 25 minutter.
Karamell-lokk
Kok opp vann i en kasserolle. Ha i mandlene og la de koke i 10 minutter. Hell av vannet, la mandlene avkjøles litt og ta av skallet. Grovhakk mandlene og sett til side.
Smelt smør og brunt sukker på svak varme. Det skal ikke koke. Rør inn mandlene og siktet hvetemel.
Når kaken har stekt i 25 minutter skal den være nesten gjennomstekt og stivnet på toppen. Ta kaken ut av ovnen og hell karamellblandingen over kaken. Stek videre på rist midt i ovnen i 15 minutter.
La kaken avkjøles helt før den løsnes fra formen.
Tips!
Toscakake kan fint fryses ned.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆