Til hovedinnhold
kaker

Saftig toscakake

Det finnes nesten ikke noen enklere kake å bake enn «toscakake» og den deilige smaken har gjort den like verdensberømt som operaen den er oppkalt etter.

Saftig toscakake servert på hvitt stettfat, med et stykke toscakake servert på blomstrete kaffeservise på siden.

40min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Kakebunn:

100gsmør

3stkegg

200gsukker

200gsiktet hvetemel

1tsbakepulver

1tsvaniljesukker

Karamell-lokk:

125gmandler

100gsmør

100gbrunt sukker

1sshvetemel

Fremgangsmetode

Kakebunn

Oppskriften gir én kake, laget i 22 cm springform.
Forvarm stekeovnen til 175˚C. Smør en springform og legg bakepapir i bunnen
Smelt smør, og sett til side.
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis.
Tilsett smøret i eggedosisen og sikt inn de tørre ingrediensene. Rør alt sammen til en klumpfri kakerøre.
Hell kakerøren i springformen og stek på rist nederst i ovnen i 25 minutter.

Karamell-lokk

Kok opp vann i en kasserolle. Ha i mandlene og la de koke i 10 minutter. Hell av vannet, la mandlene avkjøles litt og ta av skallet. Grovhakk mandlene og sett til side.
Smelt smør og brunt sukker på svak varme. Det skal ikke koke. Rør inn mandlene og siktet hvetemel.
Når kaken har stekt i 25 minutter skal den være nesten gjennomstekt og stivnet på toppen. Ta kaken ut av ovnen og hell karamellblandingen over kaken. Stek videre på rist midt i ovnen i 15 minutter.
La kaken avkjøles helt før den løsnes fra formen.

Tips!

Toscakake kan fint fryses ned.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen