Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Gule bomber

Gule bomber er mektige små munnfuller med sprø nøttebunn og fløyelsmyk gul krem som smelter på tungen. Perfekt til kakefatet i julen, eller som spiselige julegaver.

Gule bomber med nøttebunn og gul krem pyntet med mørk sjokolade og stablet i tårn på grønn asjett.

12min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Gul krem:

100gMelange Original

3stkeggeplommer

1tsmaizenna

1dlkremfløte

1tsvaniljesukker

Mandelbunner:

3stkeggehviter (ca. 100 gram)

200gfinmalte mandler

150gsukker

Pynt:

100gmørk sjokolade

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 20 gule bomber, avhengig av størrelse.

Gul krem

Skill eggeplommene fra eggehvitene, og sett eggehvitene til side.
Bland eggeplommer, fløte, maizenna, vaniljesukker og sukker i en kjele. Varm opp på svak til middels varme til det begynner å koke. Kok videre i 3 minutter mens du rører hele tiden.
Sil blandingen, og rør inn Melange.
Dekk til og sett i kjøleskapet til avkjøling.

Mandelbunner

Forvarm ovnen til 180 °C, over- og undervarme.
Pisk eggehviter og sukker stivt. Blandingen skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at den renner ut.
Vend forsiktig inn finmalte mandler.
Kle to stekebrett med bakepapir. Ha mandelmassen i sprøytepose og sprøyt ut 40 topper – 20 stk på hvert brett. Prøv å få de så jevne i størrelsen som mulig.
Stek bunnene ett brett om gangen, i ca. 12 minutter.
Avkjøl bunnene helt.

Montering

Snu halvparten av bunnene slik at de ligger med undersiden opp.
Ta den gule kremen ut av kjøleskapet og fyll kremen i en sprøytepose.
Sprøyt krem på mandelbunnene som ligger med undersiden opp, og legg en annen mandelbunn på toppen som et lokk.
Legg en plate mørk sjokolade, fremdeles i emballasjen, i en kjele eller skål.
Kok opp vann, og hell over den uåpnede sjokoladen.
Når sjokoladen er smeltet klipper du et lite hull i pakken og bruker den som sprøytepose til å pynte de gule bombene med striper av sjokolade.
Pakk de gule bombene godt inn, og oppbevar i fryseren. De tiner på kjøkkenbenken på et par minutter.

Tips!

Forsøk å matche mandelbunner av lik størrelse slik at bombene blir jevne.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen