Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Hjemmelagede browniecookies

Browniecookies er en herlig kombinasjon av to av våre favoritter, nemlig brownies og cookies. Disse mektige kjeksene har et deilig sprøtt ytre, og en seig fudgy kjerne med masse mørk sjokolade. Perfekt til kveldskosen eller til en kopp sterk kaffe!

Hjemmelagede browniecookies stablet i tårn på en stabel svarte asjetter, og servert med et glass melk på siden.

10min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

200gmørk sjokolade (70%)

60gsmør

2stkegg

150gsukker

1tsvaniljesukker

40ghvetemel

2sskakao

en halvtsbakepulver

en fjerdedeltssalt

50gmørk sjokolade (eller sjokoladeknapper)

1håndfullhakkede nøtter

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 15 cookies, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 180 °C. Kle to stekebrett med bakepapir.
Smelt sammen smør og 200 gram sjokolade, over vannbad eller i mikro. Avkjøl lett.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lyst og skummende – ca. 3–4 min.
Vend inn sjokoladeblandingen.
Bland mel, kakao, bakepulver og salt, og sikt inn i røren.
Hakk 50 gram mørk sjokolade og vend inn.
La røren hvile i 10–15 min – den skal være tykk, men ikke fast.
Bruk skje til å legge ut røren med god avstand på brettene.
Stek midt i ovnen i 8–10 min, til de er faste i kantene men fortsatt litt bløte i midten.
Avkjøl på brettet i noen minutter før du flytter dem over på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen