småkaker & cookies
Hjemmelagede browniecookies
Browniecookies er en herlig kombinasjon av to av våre favoritter, nemlig brownies og cookies. Disse mektige kjeksene har et deilig sprøtt ytre, og en seig fudgy kjerne med masse mørk sjokolade. Perfekt til kveldskosen eller til en kopp sterk kaffe!

10min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
200 gmørk sjokolade (70%)
60 gsmør
2 stkegg
150 gsukker
1 tsvaniljesukker
40 ghvetemel
2 sskakao
en halv tsbakepulver
en fjerdedel tssalt
50 gmørk sjokolade (eller sjokoladeknapper)
1 håndfullhakkede nøtter
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 15 cookies, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 180 °C. Kle to stekebrett med bakepapir.
Smelt sammen smør og 200 gram sjokolade, over vannbad eller i mikro. Avkjøl lett.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lyst og skummende – ca. 3–4 min.
Vend inn sjokoladeblandingen.
Bland mel, kakao, bakepulver og salt, og sikt inn i røren.
Hakk 50 gram mørk sjokolade og vend inn.
La røren hvile i 10–15 min – den skal være tykk, men ikke fast.
Bruk skje til å legge ut røren med god avstand på brettene.
Stek midt i ovnen i 8–10 min, til de er faste i kantene men fortsatt litt bløte i midten.
Avkjøl på brettet i noen minutter før du flytter dem over på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆