Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Hjemmelagede scones

Ferske scones som er knasende sprø på utsiden, og myke og luftige på innsiden. Perfekte til en kopp te, eller kaffe!

Hjemmelagede scones servert på trefjøl med rødrutete serviett under. En av sconesene er delt i to, og en hånd legger jordbærsyltetøy på en av halvdelene.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

450ghvetemel

50gsukker

3tsbakepulver

125gmeierismør (kaldt)

2 og en halvdlhelmelk

1stkegg

1stkegg (til pensling)

Fremgangsmetode

Bland sammen de tørre ingrediensene. Smuldre inn smøret og tilsett melk og ett egg.
Rør deigen sammen, men unngå å arbeide for lenge med den.
Ha deigen over et melete bakebord og klapp den ut til en rund leiv, ca. 4 cm tykk. Bruk et glass til å stikke ut former.
Legg formene over på et stekebrett med bakepapir. La dem hvile i 20 minutter, gjerne på et kjølig sted.
Pensle med sammenvispet egg. Stek sconesen midt i ovnen på 200 ˚C i ca. 20 minutter, til de er gylne.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen