Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Julekjeks med appelsin og sjokolade

Appelsin og sjokolade er en klassisk kombinasjon, og de perfekte smakene for en julekjeks. Fyll kakeboksen i adventstiden, og lag gjerne nok til å gi bort som spiselig julegave.

Julekjeks med appelsin og sjokolade dyppet i sjokolade og servert på svart kjølerist med grønn linserviett ved siden av.

15min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

Dette trenger du:

150gMelange Original, romtemperert

130gsukker

50gbrunt sukker

1tsvaniljesukker

280ghvetemel

150gmørk sjokolade, grovhakket

1stkappelsin, kun finrevet skall

Pynt:

150gmørk sjokolade

1tsflaksalt

en halvstkappelsin, kun finrevet skall

Fremgangsmetode

Oppskriften gir 12-14 kjeks, avhengig av størrelse.

Kjeks

Pisk Melange, sukker, brunt sukker og vaniljesukker med håndmikser eller kjøkkenmaskin på middels høy hastighet til det er lyst og luftig (ca. 3–5 minutter).
Skrap ned sidene av bollen og rør inn melet på lav hastighet til deigen akkurat samler seg.
Vend inn grovhakket sjokolade, og finrevet appelsinskall.
Legg deigen på et bakepapir og form til en rull på ca. 5–6 cm i diameter. Bruk bakepapiret til å rulle slik at du får en jevn rull og unngår klissete hender.
Pakk inn i en pose eller plast, og la rullen hvile i kjøleskapet i minst 2 timer.
Forvarm ovnen til 175 °C og kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær rullen i skiver på ca. 1,5 cm med en skarp tagget kniv. Bruk sagende bevegelser gjennom sjokoladebitene. Legg skivene på stekebrettet med litt mellomrom og dryss over litt flaksalt.
Stek kjeksene i 13-15 minutter, til kantene så vidt begynner å bli gyllenbrune. La stå på brettet i ett minutt, før du flytter dem over på rist for å avkjøle helt.

Pynt

Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovnen.
Dypp den ene enden av hver kjeks i sjokoladen, la overskytende dryppe av og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
Dryss eventuelt med flaksalt og ekstra appelsinskall, og sett kjeksene i kjøleskapet i ca. 30 minutter til sjokoladen er fast.
Oppbevar kjeksene i lufttett boks i romtemperatur, i opp til 5 dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen