småkaker & cookies
Sarah Bernard
Sarah Bernard er en skikkelig konfektkake med marsipanbunn og sjokoladesmørkrem – og den er naturlig glutenfri! Stikk ut stjerner eller form et juletre og nyt den i små biter til kaffen.

15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Marsipanbunn:
500gmarsipan
2stkeggehviter
100gsukker
Sjokoladesmørkrem:
300gmykt smør
200gmelis
5sskakao
250gmelkesjokolade (smeltet og avkjølt)
1dlkremfløte
Sjokoladetrekk:
200gmørk sjokolade
1sskokosolje
Fremgangsmetode
Marsipanbunn
Sett ovnen på 175 °C.
Riv marsipanen grovt, og visp den med eggehviter og sukker til en jevn deig.
Dekk en langpanne (ca. 25 x 30 cm) med bakepapir og fordel massen i formen. Stek kaken i ovnen i 12-15 minutter til den er gyllen. Avkjøl.
Sjokoladesmørkrem
Visp smør, melis og kakao lyst og luftig. Tilsett den smeltede, avkjølte sjokoladen. Rør inn kremen litt om gangen og visp det kremete og luftig.
Fordel smørkremen på marsipanbunnen og sett kaken i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen til sjokoladeovertrekket.
Sjokoladetrekk
Smelt sjokolade og kokosolje i en bolle over vannbad. Rør det glatt. Hell sjokoladen over kaken og sett kaken i fryseren i 30 minutter eller til sjokoladen har stivnet.
Skjær kaken i små stjerner eller i annen ønsket form. Hvis kaken ikke skal serveres med det samme, kan den oppbevares i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
