småkaker & cookies
Sunne havrekjeks med banan
Disse sunne havrekjeksene som du lager med kun tre ingredienser er perfekt i matpakken til barna. De er både melkefrie og uten egg, og kan enkelt gjøres glutenfrie ved å velge glutenfrie havregryn!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
2 stkbananer (ca. 170 gram, skrellet vekt)
3 dllettkokte havregryn
1 håndfullrosiner (tørkede tranebær eller tørket aprikos)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 10-12 kjeks, avhengig av størrelse.
Skrell bananene og legg dem i en bolle eller stor skål. Mos dem med en gaffel.
Ha i havregryn og rør godt. Tilsett tørket frukt, og bland det inn i røren. Se tips for flere gode smakstilsettere.
Legg spiseskjestore klatter på et bakepapirkledd stekebrett.
Alternativt kan du lage morsomme figurer ved å ha røren nedi pepperkakeformer som du først legger på brettet. Press røren ned i formen, og så kan formen løftes av. Gjenta til all røren er brukt.
Stek havrekjeksene på 180°C i ca. 15-20 minutter. Tiden avhenger av størrelsen og tykkelsen på kjeksene.
Avkjøl på rist.
Tips!
I disse kjeksene kan du tilsette masse gode smaker, og variere med det barna liker best. Prøv for eksempel hakkede nøtter, kokos, litt kanel eller vanilje. Linfrø eller solsikkekjerner fungerer også!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆