småkaker & cookies
Verdens beste sirupsnipper
Gylne og sprø sirupsnipper, med mandelen plassert som en diamant i midten, er en kjærkommen julegjest!
5min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
150 gsukker
150 gmørk sirup
1 og en halv dlkremfløte
100 gsmør
450 ghvetemel
en fjerdedel tsmalt pepper
en fjerdedel tsmalt ingefær
en fjerdedel tsmalt anis
en fjerdedel tsmalt kanel
tre fjerdedeler tsnatron
Pynt:
100 gskåldede mandler
1 stkeggehvite
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 60 sirupsnipper.
Hell fløte, sukker og sirup i en kjele og kok opp. Ha i smøret og rør til det har smeltet helt. La blandingen avkjøle seg.
Ha i krydder og mel, og elt deigen godt sammen.
Kjevle deigen tynt ut, ca 2 mm.
Skjær ut snippene. Bruk en linjal og en kaketrinse. Er du fjellstø på hånden eller ikke så nøye på om snippene varierer litt i størrelse, kan du gjøre det på frihånd. Er du skikkelig pirkete, kan du lage en sjablong av papir for å få alle like store.
Legg snippene på bakebrettet. Lim på halve mandler midt på snippene med litt eggehvite. Da sitter de bedre på!
Stek midt i ovnen på 175 °C i rundt 5 minutter. Følg godt med så snippene dine blir gylne og ikke brent.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆