småkaker & cookies
Verdens beste sirupsnipper
Gylne og sprø sirupsnipper, med mandelen plassert som en diamant i midten, er en kjærkommen julegjest!

5min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Dette trenger du:
150gsukker
150gmørk sirup
1 og en halvdlkremfløte
100gsmør
450ghvetemel
en fjerdedeltsmalt pepper
en fjerdedeltsmalt ingefær
en fjerdedeltsmalt anis
en fjerdedeltsmalt kanel
tre fjerdedelertsnatron
Pynt:
100gskåldede mandler
1stkeggehvite
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 60 sirupsnipper.
Hell fløte, sukker og sirup i en kjele og kok opp. Ha i smøret og rør til det har smeltet helt. La blandingen avkjøle seg.
Ha i krydder og mel, og elt deigen godt sammen.
Kjevle deigen tynt ut, ca 2 mm.
Skjær ut snippene. Bruk en linjal og en kaketrinse. Er du fjellstø på hånden eller ikke så nøye på om snippene varierer litt i størrelse, kan du gjøre det på frihånd. Er du skikkelig pirkete, kan du lage en sjablong av papir for å få alle like store.
Legg snippene på bakebrettet. Lim på halve mandler midt på snippene med litt eggehvite. Da sitter de bedre på!
Stek midt i ovnen på 175 °C  i rundt 5 minutter. Følg godt med så snippene dine blir gylne og ikke brent.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆