Til hovedinnhold
kaker

Snickerskake med peanøtter og karamell

Snickerskake er den ultimate kaken for alle som elsker salt og søtt. For hvem kan vel motstå en fristelse full av salte peanøtter, sjokoladekrem og deilig karamell?

Snickerskake med peanøtter og karamell servert med sjokoladekrem på lys trefjøl. Skål med peanøtter ved siden av, tallerkener i bakgrunnen og hakket sjokolade i forgrunnen.

30min / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Nøttebunn:

3stkeggehviter

225gsukker

100gRitzkjeks (eller andre salte kjeks)

150gsalte peanøtter

1tsvaniljesukker

1tsbakepulver

Karamell:

180gsukker

1dlvann

15gsmør

1dlkremfløte

Sjokoladekrem:

50gsmør

100gmørk sjokolade 70% (i biter)

45gsukker

3stkeggeplommer

Pynt:

75gsalte peanøtter (grovhakket)

25gmørk sjokolade 70% (grovhakket)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir én kake á 22-24 cm.

Nøttebunn

Forvarm ovnen til 180 grader.
Gni sidene på en kakeform á 22-24 cm inn med smør for å feste papiret. Fest bakepapir i bunnen på kakeformen og lag en «krage» med bakepapir rundt kanten.
Bruk kjøkkenmaskin og sørg for at bollen er helt ren og tørr. Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mens maskinen går, til du har en stiv marengs.
Knus Ritz-kjeks og peanøtter til en grovkornet masse i en food processor. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Hell røren i kakeformen og fordel jevnt utover. Stek på rist midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl helt i formen.

Karamell

Ha sukker og vann i en liten kasserolle og kok opp på sterk varme.
La sukkervannet koke til det har fått en fin karamellfarge. Ikke rør i sukkerblandingen, da kan det krystallisere seg.
Ta kasserollen bort fra varmen og la karamellen avkjøle i ca. 5 minutter. Rør deretter inn smør og fløte.
Avkjøl karamellen til romtemperatur og hell over nøttebunnen. Sett kakeformen kaldt til karamellen har stivnet.

Sjokoladekrem

Smelt smøret i en liten kasserolle og ta bort fra varmen. Rør inn sjokoladebitene til de har smeltet helt. Avkjøl i 10 minutter til blandingen er lunken.
Pisk sukker og eggeplommer sammen til tykk og lys eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen og hell sjokoladekremen over kaken. Sett kaken kjølig i minimum 2 timer, til glasuren har fått satt seg.

Servering

Løsne kaken forsiktig fra formen og pynt med grovhakkede peanøtter og mørk sjokolade.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen