Til hovedinnhold
kaker

Suksessterte med friske bringebær

Det blir ikke skikkelig kakefest uten en klassisk suksessterte. Vi har gjort den klar til fest med ekstra mye krem, syrlige bringebær og fargerike blomster.

Suksessterte med friske bringebær, pyntet med sitronmelisse og friske blomster og servert på hvitt marmorfat på dekket kaffebord.

30min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Mandelbunn:

4stkeggehviter

125gmandler

125gsukker

en halvtsbakepulver

1tssmør, til smøring av form

Gul krem:

200gmeierismør, romtemperert

6stkeggeplommer

150gsukker

1 og en halvdlkremfløte

1tsvaniljesukker

1knivspisssalt

Pynt:

1kurvfriske bringebær

1håndfullspiselige blomster

3stilkersitronmelisse

Fremgangsmetode

Oppskriften gir én kake, laget i 22-24 cm springform.

Mandelbunn

Sett ovnen på 175˚C. Gni kakeformen inn med smør og fest bakepapir i bunnen.
Sørg for at bakebollen er helt ren, og pisk eggehvitene til de begynner å forme topper.
Bruk food processor med kniv eller en mandelkvern til å kjøre mandlene til små smuler.
Bland sammen malte mandler, sukker og bakepulver. Vend inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
Fordel røren jevnt utover kakeformen, og stek på rist midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mandelbunnen skal ha en fast og tørr overflate når den er ferdig.
Ta ut av ovnen, og la stå i kakeformen til bunnen er helt avkjølt og har falt litt sammen.

Gul krem

Del smøret i små terninger og la dem stå på benken mens du lager resten av kremen.
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle, og rør sammen til en jevn blanding.
Varm opp over svak til middels varme, under konstant omrøring.
Ved første kokeboble trekkes kasserollen bort fra varmen. Sett kremen til avkjøling i romtemperatur.
Pisk inn smørterningene, en av gangen, mens kremen fremdeles er lunken. Smak til med salt når alle smørterningene er pisket inn.
Sett smørkremen i kjøleskapet i ca. 30 minutter før pynting av kaken.
Bre kremen over avkjølt kakebunn, og pynt med friske bringebær, spiselige blomster og blader av sitronmelisse.

Tips!

Suksessterte kan fryses ned med krem. Bunnen blir herlig seig og nesten enda bedre enn når den er helt fersk. Tin kaken på kjøkkenbenken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen