kaker
Suksessterte med friske bringebær
Det blir ikke skikkelig kakefest uten en klassisk suksessterte. Vi har gjort den klar til fest med ekstra mye krem, syrlige bringebær og fargerike blomster.

30min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Mandelbunn:
4stkeggehviter
125gmandler
125gsukker
en halvtsbakepulver
1tssmør, til smøring av form
Gul krem:
200gmeierismør, romtemperert
6stkeggeplommer
150gsukker
1 og en halvdlkremfløte
1tsvaniljesukker
1knivspisssalt
Pynt:
1kurvfriske bringebær
1håndfullspiselige blomster
3stilkersitronmelisse
Fremgangsmetode
Oppskriften gir én kake, laget i 22-24 cm springform.
Mandelbunn
Sett ovnen på 175˚C. Gni kakeformen inn med smør og fest bakepapir i bunnen.
Sørg for at bakebollen er helt ren, og pisk eggehvitene til de begynner å forme topper.
Bruk food processor med kniv eller en mandelkvern til å kjøre mandlene til små smuler.
Bland sammen malte mandler, sukker og bakepulver. Vend inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
Fordel røren jevnt utover kakeformen, og stek på rist midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mandelbunnen skal ha en fast og tørr overflate når den er ferdig.
Ta ut av ovnen, og la stå i kakeformen til bunnen er helt avkjølt og har falt litt sammen.
Gul krem
Del smøret i små terninger og la dem stå på benken mens du lager resten av kremen.
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle, og rør sammen til en jevn blanding.
Varm opp over svak til middels varme, under konstant omrøring.
Ved første kokeboble trekkes kasserollen bort fra varmen. Sett kremen til avkjøling i romtemperatur.
Pisk inn smørterningene, en av gangen, mens kremen fremdeles er lunken. Smak til med salt når alle smørterningene er pisket inn.
Sett smørkremen i kjøleskapet i ca. 30 minutter før pynting av kaken.
Bre kremen over avkjølt kakebunn, og pynt med friske bringebær, spiselige blomster og blader av sitronmelisse.
Tips!
Suksessterte kan fryses ned med krem. Bunnen blir herlig seig og nesten enda bedre enn når den er helt fersk. Tin kaken på kjøkkenbenken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆