Til hovedinnhold
kaker

Suksessterte med gul krem

Suksesskake, suksessterte eller gulkake - kjært barn har mange navn, og er en selvfølge på de fleste kakebord! Kaken er naturlig glutenfri, og består av en seig og sprø mandelbunn med deilig gul krem på toppen.

Suksessterte med gul krem , servert på hvitt stettfat på hvitt dekket kaffebord med to vaser hvite og gule blomster i bakgrunnen. Kaken er pyntet med gule blomster.

35min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Mandelbunn:

200gfinmalte mandler

200gmelis

5stkeggehviter

Gul krem:

5stkeggeplommer

1dlkremfløte

100ghvitt sukker

1tsekte vaniljesukker

150gmeierismør (romtemperert)

Fremgangsmetode

Oppskriften er nok til én kake laget i 24 cm springform.

Mandelbunn

Forvarm ovnen til 160 °C. Kle en springform med bakepapir.
Pisk eggehvitene stive, og vend forsiktig inn melis og malte mandler.
Hell røren i formen og stek i ca. 30-35 min til bunnen er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl i formen.

Gul krem

Varm opp eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker på lav varme. Rør kontinuerlig til kremen tykner.
Ta kremen av varmen og pisk inn smør i små biter til kremen er glatt og luftig.
Bre kremen over den avkjølte bunnen, og sett kjølig til servering.

Tips!

Kaken kan gjerne lages en dag i forveien, og oppbevares i kjøleskap til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen