kaker
Suksessterte med gul krem
Suksesskake, suksessterte eller gulkake - kjært barn har mange navn, og er en selvfølge på de fleste kakebord! Kaken er naturlig glutenfri, og består av en seig og sprø mandelbunn med deilig gul krem på toppen.

35min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Mandelbunn:
200 gfinmalte mandler
200 gmelis
5 stkeggehviter
Gul krem:
5 stkeggeplommer
1 dlkremfløte
100 ghvitt sukker
1 tsekte vaniljesukker
150 gmeierismør (romtemperert)
Fremgangsmetode
Oppskriften er nok til én kake laget i 24 cm springform.
Mandelbunn
Forvarm ovnen til 160 °C. Kle en springform med bakepapir.
Pisk eggehvitene stive, og vend forsiktig inn melis og malte mandler.
Hell røren i formen og stek i ca. 30-35 min til bunnen er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl i formen.
Gul krem
Varm opp eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker på lav varme. Rør kontinuerlig til kremen tykner.
Ta kremen av varmen og pisk inn smør i små biter til kremen er glatt og luftig.
Bre kremen over den avkjølte bunnen, og sett kjølig til servering.
Tips!
Kaken kan gjerne lages en dag i forveien, og oppbevares i kjøleskap til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆