kaker
Supersaftig bananbrød med valnøtter
Ikke kast de brune bananene – lag heller et supersaftig bananbrød! Den herlige og enkle formkaken smaker godt både til kaffekosen og som turmat.

45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
2stkgodt modne bananer (middels store)
1tsnatron
125gmeierismør, romtemperert
200gsukker
2stkegg
80gkulturmelk
200ghvetemel (evt. finmalt fullkornsmel)
50ggrovhakkede valnøtter
en halvsshvetemel
Pynt:
1stkbanan
1ssbrunt sukker
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir én kake, laget i en 2 liters brødform.
Forvarm ovnen til 180˚C. Kle brødformen med bakepapir.
Mos bananene sammen med natron. Sett til side.
Visp sammen sukker og smør til det er lyst og luftig.
Pisk egg og kulturmelk godt. Bland sammen med bananene.
Sikt inn hvetemel og bland alt sammen til kakerøren er smidig og luftig, helst uten å jobbe for mye med den. Da kan kaken bli tørr.
Grovhakk valnøttene, dryss over litt hvetemel og vend inn i kakerøren. Hvetemelet gjør at nøttene ikke synker ned til bunnen.
Hell kakerøren i brødformen.
Del den siste bananen i to på langs og dryss brunt sukker på snittflaten. Dytt bananhalvdelene lett ned i kakerøren med snittflaten opp.
Stek bananbrødet på rist midt i ovnen, i ca. 40-45 minutter. Stikk en kakepinne midt i brødet når steketiden nærmer seg slutten. Når pinnen er ren når du drar den ut, er kaken ferdig stekt.
Avkjøl bananbrødet i formen i 15-30 minutter, før det løftes ut og avkjøles videre på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆