Til hovedinnhold
kaker

Saftig gulrotkake med kremostglasur

Kaker i flere lag er perfekt når du virkelig har lyst å imponere på kakebordet, og saftig gulrotkake i flere etasjer med himmelsk kremostglasur slår aldri feil.

Saftig gulrotkake med kremostglasur lagt i fire lag, og pyntet med jordbær og granateplefrø, servert på hvitt stettfat.

1t / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Gulrotkake:

8stkegg

600ghvitt sukker

200gbrunt sukker

700ghvetemel

3tsbakepulver

2tsnatron

2tskanel

1tskardemomme

1tssalt

2dlrømme

2dlsolsikkeolje

800ggulrøtter

Kremostglasur:

200gromtemperert smør

800gmelis

400gnaturell kremost (kjøleskapskald)

1tsvaniljesukker (eller frø fra 1 vaniljestang)

en fjerdedelstksitron (saft og revet skall)

Pynt:

1stkgranateple

1kurvjordbær

1kurvbringebær

Fremgangsmetode

Oppskriften gir 2 kaker à 22-24 cm, montert til én fire lags kake.

Gulrotkake

Forvarm ovnen til 180 grader, bruk gjerne varmluft.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en stor bakebolle, ca. 6-8 minutter.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, kanel, kardemomme og salt godt sammen.
Rør sammen rømme og olje. Tilsett det tørre og det våte vekselvis i eggedosisen til du har blandet inn alt. Rør så lite som mulig.
Vask og grovrasp gulrøttene. Tilsett dette til slutt i røren og bland forsiktig sammen.
Fordel røren i to kakeformer på 22-24 cm.
Stek midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en testpinne om kakene er ferdigstekte. Henger det deig igjen på pinnen steker du i 5-10 minutter til.
Avkjøl kakene på rist i formen, og løsne formene fra kakene når de er avkjølt.

Kremostglasur

Pisk smør og 500 gram melis hvitt og luftig.
Tilsett kjøleskapskald kremost og vaniljepulver, og bland godt sammen.
Skvis saften fra sitronen, og finriv skallet. Vend inn.
Pisk inn mer melis til du har ønsket konsistens. Glasuren må være ganske fast og stiv for å ikke renne ut når du stabler kakene. Bruk mer melis hvis nødvendig.

Montering

Del kakebunnene i to, og legg en bunn på et kakefat.
Stable bunnene med et tykt lag kremostglasur mellom. Avslutt med et tynt lag kremostglasur rundt kaken.
Pynt med granateple og friske bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen