1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Andebryst:
2 stkandebryst
1 klypesalt og pepper
Dansk rødkål:
1 stkrødkål (mellomstor)
2 ssmeierismør
1 dlappelsinjuice (ferskpresset)
1 dlbalsamicoeddik
2 dlutblandet solbærsaft
1 tsallehånde (knust)
1 stkkanelstang
2 stkstjerneanis
40 gbrunt sukker
2 stktørket fiken
2 tssalt
Karamelliserte poteter:
1 kgsmåpoteter
6 sssukker
1 dlvann
1 sssmør
Fremgangsmetode
Andebryst
Rens andebrystene for sener. Skjær også vekk litt av fettet rundt kanten på brystene.
Snitt et rutemønster i skinnet og krydre med salt og pepper.
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne uten olje ettersom brystene slipper nok fett til bruningsprosessen.
Skru på varmen og brun brystene. Legg dem over i en ildfast form, og stek videre i ovn ved 175 °C i 8 min.
Ta brystene ut av ovnen og la dem hvile i minst 10 min før de skjæres i skiver.
Dansk rødkål
Kutt kålen i tynne skiver, og fres dem i smøret.
Tilsett resten av råvarene bortsett fra fiknene, og la det trekke ca. 35 min under lokk.
Ta av lokket og tilsett fikenene. La det trekke i 30 min til på svak varme.
Karamelliserte poteter
Kok potetene til de er møre. Skrell og avkjøl dem.
Smelt sukker i en dyp stekepanne på middels varme til du har en gyllen karamell. Tilsett vannet og kok ut eventuelle klumper.
Trekk potetene i karamellen. Rull dem rundt så de er dekket av karamell på alle sider.
Tilsett smøret mot slutten av steketiden og servér andebrystene med rødkål og poteter.
TIPS
Når man legger andebrystene i en kald stekepanne og så skrur på varmen, kommer man helt inn til det innerste fettlaget og får et bedre sluttresultat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆