Sprøstekt andebryst med karamelliserte poteter og dansk rødkål
Andebryst er festmat, og det møre, deilige kjøttet er spesielt godt sammen med julens smaker. Rødkål kokt med solbærsaft og appelsinjuice, og poter som karamelliseres i smør og sukker – ikke si annet enn at det smaker av jul! Og at det frister. Det litt søtlige tilbehøret er helt perfekt til andebryst som har et litt mørkt og saftig kjøtt. Fordi andebryst er dekket av et fettlag kan du legge det med skinnsiden ned i kald og tørr stekepanne. Andebrystet slipper nok fett når du bruner det sånn at du ikke trenger å bruke smør eller olje i pannen.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkandebryst (160 g pr pers)
1 klypesalt og pepper
1 stkrødkål (mellomstor)
2 ssmeierismør
1 dlappelsinjuice (ferskpresset)
1 dlbalsamicoeddik
2 dlutblandet solbærsaft
1 tsallehånde (knust)
1 stkkanelstang
2 stkstjerneanis
40 gbrunt sukker
2 stktørket fiken
2 tssalt
1 kgsmåpoteter
6 sssukker
1 dlvann
1 sssmør