Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Grillet t-bone steak med chorizopoteter og ananasketsjup

Få ting er mer fantastisk å grille enn en god t-bone steak. Sammen med grillet salat, en deilig potetpanne med chorizo og en frisk ananasketsjup får du tidenes grillmåltid.

Grillet t-bone steak med chorizopoteter og ananasketsjup servert på skiferfjøl og mørke tallerkner på mørkegrå bakgrunn. Stor biffkniv og små skåler med hel pepper og ananasketsjup ved siden av.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Grillet T-bone steak:

2stkt-bone (evt. 3)

1tssalt

en halvtsnykvernet pepper

Ananasketsjup:

en halvstkananas

1dlsukker

1dlvann

en halvdleplecidereddik

en halvtsfinrevet ingefær

2stkrøde chili

Chorizopoteter :

800gpoteter

150gchorizo (fersk, i små terninger)

2stksmakspaprika ( i store biter)

1ssgod olivenolje

1klypesalt og pepper

Grillede grønnsaker:

2stkmaiskolber

2stkhjertesalat (delt i to på langs)

2ssgod olivenolje

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Ananasketsjup

Skjær stamme og skall av ananasen. Kast dette. Skjær ananasen i små biter. Ha sukker, eddik og vann i en gryte. Kok opp og sørg for at sukkeret er løst opp før du legger ananasbitene i gryten.
Tilsett revet ingefær og chili etter ønske. La dette småkoke under lokk i 15-20 minutter.
Når ananasen er mør kjører du den glatt i blender eller med en stavmikser. Ha dette tilbake i gryten og kok i 10 minutter. Avkjøl før bruk.

Chorizopoteter

Skrell potetene og skjær dem i store biter. Forkok dem slik at de er møre. Hell av vannet og ha dem over i en panne sammen med chorizo og paprika. Salt og pepre. Tilsett et par teskjeer olivenolje. Stek på medium varme i ti minutter.

T-bone steak

Salte og pepre kjøttet godt. Legg det på direkte varme på grillen. Husk at fett og varme skaper flammer, så følg med på kjøttet slik at det ikke blir brent.
La kjøttet ligge på den ene siden til du har fått et tydelig grillmønster og stekeskorpen er karamellisert. Snu den så over og grill til du oppnår samme resultat.
Legg kjøttet over på indirekte varme. Lukk lokket på grillen og følg med på steketermometeret. Kjernetemperaturen skal være på ca. 57 grader for et perfekt, rosa resultat.
La kjøttet hvile på fjøl ca. 15 minutter før du skjærer det opp. Skjær langs beinet og så i skiver.
Server med chorizopoteter, en halv maiskolbe til hver, salat og ananasketsjup.

Grillede grønnsaker

Grill maiskolbene til de er gjennomvarme.
Del hjertesalaten i to, ringle over litt god olivenolje, og strø over salt og pepper. Grill lett på begge sider.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen