biff, storfe, oksekjøtt
Grillet t-bone steak med chorizopoteter og ananasketsjup
Få ting er mer fantastisk å grille enn en god t-bone steak. Sammen med grillet salat, en deilig potetpanne med chorizo og en frisk ananasketsjup får du tidenes grillmåltid.

30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Grillet T-bone steak:
2 stkt-bone (evt. 3)
1 tssalt
en halv tsnykvernet pepper
Ananasketsjup:
en halv stkananas
1 dlsukker
1 dlvann
en halv dleplecidereddik
en halv tsfinrevet ingefær
2 stkrøde chili
Chorizopoteter :
800 gpoteter
150 gchorizo (fersk, i små terninger)
2 stksmakspaprika ( i store biter)
1 ssgod olivenolje
1 klypesalt og pepper
Grillede grønnsaker:
2 stkmaiskolber
2 stkhjertesalat (delt i to på langs)
2 ssgod olivenolje
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Ananasketsjup
Skjær stamme og skall av ananasen. Kast dette. Skjær ananasen i små biter. Ha sukker, eddik og vann i en gryte. Kok opp og sørg for at sukkeret er løst opp før du legger ananasbitene i gryten.
Tilsett revet ingefær og chili etter ønske. La dette småkoke under lokk i 15-20 minutter.
Når ananasen er mør kjører du den glatt i blender eller med en stavmikser. Ha dette tilbake i gryten og kok i 10 minutter. Avkjøl før bruk.
Chorizopoteter
Skrell potetene og skjær dem i store biter. Forkok dem slik at de er møre. Hell av vannet og ha dem over i en panne sammen med chorizo og paprika. Salt og pepre. Tilsett et par teskjeer olivenolje. Stek på medium varme i ti minutter.
T-bone steak
Salte og pepre kjøttet godt. Legg det på direkte varme på grillen. Husk at fett og varme skaper flammer, så følg med på kjøttet slik at det ikke blir brent.
La kjøttet ligge på den ene siden til du har fått et tydelig grillmønster og stekeskorpen er karamellisert. Snu den så over og grill til du oppnår samme resultat.
Legg kjøttet over på indirekte varme. Lukk lokket på grillen og følg med på steketermometeret. Kjernetemperaturen skal være på ca. 57 grader for et perfekt, rosa resultat.
La kjøttet hvile på fjøl ca. 15 minutter før du skjærer det opp. Skjær langs beinet og så i skiver.
Server med chorizopoteter, en halv maiskolbe til hver, salat og ananasketsjup.
Grillede grønnsaker
Grill maiskolbene til de er gjennomvarme.
Del hjertesalaten i to, ringle over litt god olivenolje, og strø over salt og pepper. Grill lett på begge sider.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆