biff, storfe, oksekjøtt
Surf'n turf med black garlic entrecôte, scampispyd og hjemmelaget kryddersmør
Coop Grill Perfek Entrecôte black garlic, scampi med chili og hvitløk på spyd, grillet mais med hjemmelaget lime- og koriandersmør, og kremet kokosris er en grillmiddag du vil få lyst til å lage igjen og igjen!

35min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkCoop Grill Perfekt Entrecôte black garlic (ca. 400 gram per stk)
Scampi på spyd:
1 pkkokt scampi
1 buntCoop fersk asparges
1 ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje
Mais med lime- og koriandersmør:
4 stkmaiskolber (helst ferske, vakumpakkede går også)
150 gmeierismør (romtemperert)
1 stkÄnglamark lime (kun skall)
1 håndfullÄnglamark frisk koriander
1 feddhvitløk
Kokosris:
200 gbasmatiris
3 dlvann
1 boksÄnglamark kokosmelk (330 ml)
1 tsflaksalt
1 håndfullÄnglamark frisk koriander (finhakket)
en halv stkÄnglamark lime
Fremgangsmetode
Hvis du skal bruke grillspyd av tre, legg dem i vann i minst en halv time før du skal lage scampispyd. Slik hindrer du spydene i å ta fyr på grillen.
Lime- og koriandersmør
Skyll lime godt i lunkent vann, og tørk av. Riv skallet.
Finhakk koriander og hvitløk. Rør inn i det romtempererte smøret, sammen med limeskall.
Finn frem et bakepapir, og form smøret til en pølse på bakepapiret. Rull sammen papiret rundt pølsen, og snurr endene igjen. Legg i kjøleskapet ca. 1 time, til smøret stivner igjen.
Kokosris
Skyll risen godt, til vannet går fra hvitt til klart.
Ha risen i en tykkbunnet kjele, sammen med vann, kokosmelk og salt. Kok opp, sett på lokk, og la småputre på lav varme i ca. 30 minutter, rør en gang eller to underveis. Kok uten lokk de siste fem minuttene.
Rør risen luftig, og vend inn finhakket koriander ved servering. Skvis gjerne over litt lime om ønskelig.
Scampi på spyd
Skyll asparges, tørk av, og del i mindre biter. Træ scampien på grillspyd sammen med biter av asparges.
Pensle med litt olje, og grill lett på begge sider, til rekene er gjennomvarme.
Grillet mais
Grill maisen på alle sider, til de er gylne utenpå og varme inni. Bruker du vakumpakket mais trenger de knappe ti minutter på indirekte varme, mens fersk mais trenger omtrent dobbelt så lang tid.
Pensle gjerne med litt av kryddersmøret underveis, og servér med en god skive av smøret til slutt.
Grillet entrecôte
Grill entrecôte på høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer i det.
Servér med reker på spidd, grillet mais, kokosris og lime- og koriandersmør.

Grill Perfekt fra Coop er kjent for sine høykvalitets grillprodukter som gir en autentisk grillopplevelse. Med et bredt utvalg av produkter, er de designet for å gi deg perfekt grillet mat hver gang. Utforsk ulike smaker og oppdag produkter som hever grillmåltidet ditt til nye høyder.
Les mer om Grill Perfekt, og finn enda flere oppskrifter som er perfekte for grillen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆