kjøtt
Enkel kyllingsalat med smak av Middelhavet
La grillen hvile og disk opp med sommerens lekreste og mest lettvinte kyllingsalat. Med fetaost, oliven og solmodne tomater er det nesten som å ta turen til en gresk øy.

15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkgrillet kylling
1 posebaby leaf salat (eller lignende)
1 stkagurk (i tykke skiver)
en halv stkrødløk (i tynne ringer)
1 stkGrønn paprika (i strimler)
300 gcherrytomater (delt i to)
70 gkalamata oliven (uten stein)
180 gfetaost (smuldret)
2 ssfrisk basilikum (grovhakket)
2 ssfrisk oregano (grovhakket)
2 sspinjekjerner (ristede)
Dette trenger du til tomatdressing:
60 gsoltørkede tomater i olje
1 tstørket oregano
1 ssbalsamicoeddik
1 tssitronsaft
1 dlolje (fra de soltørkede tomatene)
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Plukk kjøttet fra kyllingen og riv i mindre biter (eller skjær med kniv).
Skyll og tørk grønnsakene godt. Ha salat, agurk, rødløk, paprika, tomater og oliven i en bolle eller på et fat og bland sammen.
Lag dressingen: Bruk stavmikser til å kjøre sammen alle ingrediensene til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten. Dryss over fetaost, basilikum, oregano og pinjekjerner rett før servering. Server med godt brød.