salat
Gresk kyllingsalat med fetaost, oliven og hjemmelaget tomatdressing
La grillen hvile og disk opp med sommerens lekreste og mest lettvinte kyllingsalat. Med fyldg fetaost, salte oliven og sprø agurk får du en skikkelig smak av Middelhavet

5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1stkgrillet kylling
1posebaby leaf salat (eller lignende)
1stkagurk (i tykke skiver)
en halvstkrødløk (i tynne ringer)
1stkGrønn paprika (i strimler)
300gcherrytomater (delt i to)
70gkalamata oliven (uten stein)
180gfetaost (smuldret)
2ssfrisk basilikum (grovhakket)
2ssfrisk oregano (grovhakket)
2sspinjekjerner (ristede)
Tomatdressing:
60gsoltørkede tomater i olje
1tstørket oregano
1ssbalsamicoeddik
1tssitronsaft
1dlolje (fra de soltørkede tomatene)
1klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Plukk kjøttet fra kyllingen og riv i mindre biter (eller skjær med kniv).
Skyll og tørk grønnsakene godt. Ha salat, agurk, rødløk, paprika, tomater og oliven i en bolle eller på et fat og bland sammen.
Hell dressingen over salaten. Dryss over fetaost, basilikum, oregano og pinjekjerner rett før servering. Server med godt brød.
Tomatdressing
Bruk stavmikser til å kjøre sammen alle ingrediensene til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆