lam og får
Badsturøkt lammelår med ratatouilleform
Badsturøkt lammelår er perfekt ferdigmat i førjulstiden. Server gjerne med herlig, fransk ratatouille og fløtegratinerte poteter.

1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800gbadsturøkt lammelår
8stkfersk rosenkål (kun de fire ytterste bladene)
Fløtegratinerte poteter:
8stkpoteter
1tshakket timian
3dlkremfløte
1feddfinhakket hvitløk
en halvtssalt
en halvtspepper
Ratatouilleform:
1stkgrønn squash
1stkaubergine
3stkpaprika ( i forskjellige farger)
4stkmodne tomater (faste)
1stkstor gul løk
4ssExtra virgin olivenolje
en halvtssalt
en halvtspepper
2sshakket timian
Fremgangsmetode
Fløtegratinerte poteter
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en ildfast form. Strø timian mellom to av lagene. Et langt nede og et lengere oppe i lagene. Bland fløte, hvitløk, salt og pepper og hell over formen.
Sett i ovnen på 180 grader i ca. 1 time.
Ratatouilleform
Skjær squash, aubergine, paprika, tomater og løk så tynt du klarer enten med en skarp kniv eller en mandolin.
Smør en paiform og legg grønnsakene lagvis i sirkelmønster slik at du får et fint fargemønster.
Bland olivenolje, salt, pepper og timian og hell over formen. Skjær til et rundt bakepapir og legg det over formen som et lokk.
Sett i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 50 minutter.
Lammelår
Skjær lammelåret i skiver og legg skivene i folie. Varm i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.
Damp rosenkålblader og pynt på toppen av retten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆