lam og får
Fårikål med hvitløk, syrlig eplejuice og toppkål
Fårikål hører høsten til! Bytter du ut noe av vannet med syrlig eplejuice, og tilsetter litt hvitløk i gryta, frisker du opp klassikeren og får den samme gode smaken du er vant til, bare enda bedre!
2t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 kgfårikålkjøtt
2 kghodekål
5 dleplemost
1 dlvann
1 stkhvitløk
2 tssalt
2 sshel pepper
1 sssmør til steking
Fremgangsmetode
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, tilsett smør og brun kjøttet i omganger. Ta ut den batchen du har brunet, før du har i neste batch. På denne måten blir alt kjøttet skikkelig brunet, og ikke kokt.
Del kålen i båter. Skrell hvitløksfeddene. Legg kjøttet, kålen og hvitløken lagvis i gryta. Spar noe av kålen til slutten av koketiden. Krydre med salt og hele pepperkorn mellom lagene.
Tilsett eplemost og vann. Kok opp under lokk, og sett deretter ned varmen.
La fårikålen småkoke i 1 ½ time, legg deretter på resten av kålen på toppen, ha på lokket og la koke videre til kjøttet løsner fra beinet. Omtrent 30 minutter.
Servér gjerne med poteter, og et dryss persille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆