lam og får

Fårikål med hvitløk, syrlig eplejuice og toppkål

Fårikål hører høsten til! Bytter du ut noe av vannet med syrlig eplejuice, og tilsetter litt hvitløk i gryta, frisker du opp klassikeren og får den samme gode smaken du er vant til, bare enda bedre!

Fårikål med hvitløk, syrlig eplejuice og toppkål, servert med kokte poteter og et dryss persille på blåmønstrert hvit tallerken, på lyst trebord.

2t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2kgfårikålkjøtt

2kghodekål

5dleplemost

1dlvann

1stkhvitløk

2tssalt

2sshel pepper

1sssmør til steking

Fremgangsmetode

Varm opp en stor kjele til middels høy varme, tilsett smør og brun kjøttet i omganger. Ta ut den batchen du har brunet, før du har i neste batch. På denne måten blir alt kjøttet skikkelig brunet, og ikke kokt.
Del kålen i båter. Skrell hvitløksfeddene. Legg kjøttet, kålen og hvitløken lagvis i gryta. Spar noe av kålen til slutten av koketiden. Krydre med salt og hele pepperkorn mellom lagene.
Tilsett eplemost og vann. Kok opp under lokk, og sett deretter ned varmen.
La fårikålen småkoke i 1 ½ time, legg deretter på resten av kålen på toppen, ha på lokket og la koke videre til kjøttet løsner fra beinet. Omtrent 30 minutter.
Servér gjerne med poteter, og et dryss persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit