lam og får
Lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker
Noen retter smaker best når man kan ta seg tid. Lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker er en slik klassiker, perfekt til helgen.

45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Lammelår:
1kgCoop Lammelår i skiver
1tssalt og pepper
1ssolivenolje, til steking
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
800gpoteter
1pkCoop Rotmiks
1potteÄnglamark Timian
1tssalt
1tspepper
4ssolivenolje
Fremgangsmetode
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Vask og skrell poteter og rotgrønnsaker, og del i grove biter.
Legg alt i en ildfast form, og krydre med salt, pepper og finhakket timian. Vend inn olivenolje.
Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca. 45 minutter.
Lammelår
Krydre lammeskivene godt med salt og pepper. Brun dem i en varm panne med litt olje til de får fin stekeskorpe, ca. 2-3 minutter på hver side.
Når det gjenstår ca. 10 minutter av steketiden for grønnsakene, legg de brunede lammeskivene på toppen og stek videre sammen med grønnsakene.
Servering
Server lammelår i skiver med ovnsstekte rotgrønnsaker og et ekstra dryss timian.
Tips!
Forsøk en asiatisk vri! Bruk stekesjyen fra lam og grønnsaker, tilsett finhakket hvitløk, chili, ingefær og litt honning og jevn med litt maisenna om ønskelig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
