lam og får
Lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker
Noen retter smaker best når man kan ta seg tid. Lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker er en slik klassiker, perfekt til helgen.

45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgCoop Lammelår i skiver
800 gpoteter
1 pkCoop Rotmiks
4 ssolivenolje
1 potteÄnglamark Timian
1 tssalt
1 tspepper
Fremgangsmetode
Vask og skrell poteter og rotgrønnsaker. Del i grove biter. Legg alt i en ildfast form, krydre med salt, pepper og finhakket timian. Vend inn 4 ss olivenolje.
Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca. 45 minutter.
Krydre lammeskivene godt med salt og pepper. Brun dem i en varm panne med litt olje til de får fin stekeskorpe, ca. 2-3 minutter på hver side.
Når det gjenstår ca. 10 minutter av steketiden for grønnsakene, legg de brunede lammeskivene på toppen og stek videre sammen med grønnsakene.
Server lammelår i skiver med ovnsstekte rotgrønnsaker og et ekstra dryss timian.
Tips!
Forsøk en asiatisk vri! Bruk stekesjyen fra lam og grønnsaker, tilsett finhakket hvitløk, chili, ingefær og litt honning og jevn med litt maisenna om ønskelig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆