Til hovedinnhold
lam og får

Lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker

Noen retter smaker best når man kan ta seg tid. Lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker er en slik klassiker, perfekt til helgen.

Lammelår med ovnsbakte grønnsaker, servert med friske urter på hvit tallerken med lysegrønt mønster på dekket middagsbord.

45min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Lammelår:

1kgCoop Lammelår i skiver

1tssalt og pepper

1ssolivenolje, til steking

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

800gpoteter

1pkCoop Rotmiks

1potteÄnglamark Timian

1tssalt

1tspepper

4ssolivenolje

Fremgangsmetode

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Vask og skrell poteter og rotgrønnsaker, og del i grove biter.
Legg alt i en ildfast form, og krydre med salt, pepper og finhakket timian. Vend inn olivenolje.
Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca. 45 minutter.

Lammelår

Krydre lammeskivene godt med salt og pepper. Brun dem i en varm panne med litt olje til de får fin stekeskorpe, ca. 2-3 minutter på hver side.
Når det gjenstår ca. 10 minutter av steketiden for grønnsakene, legg de brunede lammeskivene på toppen og stek videre sammen med grønnsakene.

Servering

Server lammelår i skiver med ovnsstekte rotgrønnsaker og et ekstra dryss timian.

Tips!

Forsøk en asiatisk vri! Bruk stekesjyen fra lam og grønnsaker, tilsett finhakket hvitløk, chili, ingefær og litt honning og jevn med litt maisenna om ønskelig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen