Til hovedinnhold
lam og får

Øldampet pinnekjøtt

Få ting slår duften og smaken av pinnekjøtt, enten du spiser det på julaften eller i andre juleselskaper. Damp pinnekjøttet i øl, istedenfor vann, så får du et ekstra smakfullt kjøtt, og god sjy!

Øldampet pinnekjøtt servert på mørk tallerken på dekket bord, med pølse, rotmos, gulbeter, klementin og rødkål.

3t / 24t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2kgpinnekjøtt

1pkbjørkepinner

en halvljuleøl (mørkt)

2ssvann (tilsett evt. litt hvis nødvendig)

Fremgangsmetode

Vann ut pinnekjøttet skikkelig først. Gjerne 30 timer i romtemperatur. Bytt vann flere ganger underveis.
Legg bjørkepinner i bunnen av en stor kjele. Hell over ølet. Stable pinnekjøttet så det ikke ligger nedi væsken.
Damp pinnekjøttet i 2,5-3 timer under lokk. Pass på så det ikke tørrkoker underveis. Hell da på en skvett vann.
Pinnekjøttet er klart når det lett løsner fra beina og det dufter godt!
Det blir ekstra godt når det blir brunet litt under grillelementet i ovnen etter damping. Fordel pinnekjøttet utover et stekebrett, hell litt av sjyen over og grill under sterk varme i 3-5 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen