Rødvinsbrassert lammeskank
Skanken er den nederste delen av beinet på dyret, og den blir veldig god når den får koke eller steke lenge i ovnen. Her serverer vi den med hjemmelaget potetpuré, frisk rødkålsalat og herlig dressing!

4t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Rødvinsbrassert lammeskank:
4stklammeskank
1klypesalt og pepper
en halvbuntfersk rosmarin
en halvbuntfersk timian
1stkgul løk
2stkgulrøtter (skrelte)
4dlrødvin
4dllammefond (eller vann)
Aspargesbønner:
1pkaspargesbønner
2stksjalottløk
2sssmør
1klypesalt og pepper
Potetpuré:
10stkmandelpoteter
en halvdlkremfløte
2sssmør
1sstrøffelolje
1klypesalt og pepper
en halvbuntbladpersille
Rødkålsalat:
3stkgulrøtter
4stkklementiner
1stkliten rødkål
2sskoriander
3stkvårløk (i tynne skiver)
2sspersille
1ssmynte
60gpinjekjerner
Dressing:
2tsdijonsennep
1sssitronsaft
en halvtshavsalt (flaket)
en fjerdedeltskværnet pepper
4ssextra virgin olivenolje
Fremgangsmetode
Rødvinsbrassert lammeskank
Aspargesbønner
Potetpuré
Rødkålsalat
Dressing
RØDVINSBRASSERT LAMMESKANK, ASPARGESBØNNER, RØDKÅLSALAT OG POTETPURÉ
LANGTIDSKOKT FESTMIDDAG
Ja, skanken trenger tid, men til gjengjeld klarer den seg nesten selv.
Den kan kokes i kraft, rødvin eller i øl, og den gode stekesjyen du får til slutt jevnes, og serveres som saus ved siden av.
Ingeborg Wist Flyen er ferskvaresjef på Coop Mega Nittedal, og hun har lært et skikkelig sausetriks av mormoren sin.
Hun koker kraften inn til den tykner og smaker den til med kaffe, sennep og rødvin – hvis hun ikke allerede har hatt rødvin i kokekraften. Til slutt tilsetter hun fløte eller crème fraîche, og litt sukkerkulør som gir fin farge og tilfører litt sukker som balanserer sausen.
Her serverer vi lammeskankene med aspargesbønner, potetpuré og rødkålsalat, men du kan også velge andre typer grønnsaker som for eksempel rosenkål eller brokkoli og kokte poteter som du moser i den gode sausen.