lam og får
Sitronstekte lammekoteletter med grønn potetmos
Lammekoteletter er populære, og det er ikke uten grunn! Dette er fargerik og rustikk høstmat med spennende smaker – ferdig på en halvtime.

30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Sitronstekte lammekoteletter:
4stklammekoteletter
1tssalt
en halvtspepper
1ssrapsolje til steking
2feddhvitløk
1stksitron (kun saft)
1sskapers
Grønn potetmos:
800gpoteter (gjerne melne)
1buntvårløk
350gfrosne erter (1 pose)
2sspersille
4sssmør
1tssalt
1klypehvit pepper
Fremgangsmetode
Grønn potetmos
Kok potetene møre i usaltet vann.
Skjær vårløk i ringer og ha i potetgryta sammen med ertene når det er 5 minutter igjen av koketiden.
Hell av vannet og mos potetene med en potetmoser. Kjør vårløken, halvparten av ertene og persille med en stavmikser. Rør alt sammen.
Tilsett smør og rør kraftig til en jevn mos. Smak til med salt og pepper, og ha i resten av ertene. Hold potetmosen varm til kotelettene er ferdigstekte.
Sitronstekte lammekoteletter
Varm opp rapsolje i stekepanne på høy temperatur. Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Brun kotelettene raskt på hver side.
Senk temperaturen og tilsett hvitløk og sitronsaft. Lammekotelettene er ferdig stekt etter et par minutter på hver side. Server med kapers og grønn potetmos.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆