Til hovedinnhold
kjøtt

Finnbiff

Det er ikke høst før det putrer! Prøv denne raske og smakfulle gryten med reinsdyrskav.

40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

reinsdyrskav

smør (til steking)

sjampinjong (fersk, eller annen sopp)

bacon (i biter eller skiver)

vann

seterrømme

melk

geitost (ekte)

einerbær (knuste)

tørket timian

rødløk (store)

Rosenkål

Fremgangsmetode

Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.
Del sopp og løk i båter og bacon i små terninger, og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.
Varm stekepanna på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryta etter hvert.
Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i 10 minutter.
Rens og kok rosenkålen mør i saltet vann.
Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryta trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i rosenkål rett før servering.
Dryss over litt frisk timian og server med potetmos eller kokte poteter og rørte tyttebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆