viltkjøtt
Enkel finnbiff
Det er ikke høst før det putrer! Prøv denne raske, enkle og smakfulle gryten med finnbiff av reinsdyrskav.

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400greinsdyrskav
2sssmør (til steking)
250gsjampinjong (fersk, eller annen sopp)
2stkrødløk (store)
150gbacon (i biter eller skiver)
1dlvann
3dlseterrømme
1dlmelk
4skivergeitost (ekte)
5stkeinerbær (knuste)
en halvtstørket timian
400gRosenkål
Fremgangsmetode
Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.
Del sopp og løk i båter og bacon i små terninger, og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.
Varm stekepanna på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryta etter hvert.
Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i 10 minutter.
Rens rosenkål, og kok mør i saltet vann. Sett til side.
Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryta trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i rosenkål rett før servering.
Dryss over litt frisk timian når gryta er ferdig, og server med kokte poteter og rørte tyttebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆