Til hovedinnhold
kjøtt

Grillet entrecôte med ratatouille

Har du prøvd å grille entrecôte med bein før? Sammen med en fransk ratatouille får du et herlig grillmåltid. Fritt for å gnage av kjøttet på beinet!

50min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

1stkgul løk

4feddhvitløk

1stkgul paprika

1stkrød paprika

1dlextra virgin olivenolje

1stkgrønn squash (eller gul)

1stkaubergine (liten)

1ssfriske timianblader

1ssrødvinseddik

1tssalt

1tspepper

1kurvcherrytomater

1håndfullbasilikum

2stkentrecôte (med ben, ca 1 kg)

2tspepper

2tssalt

1pkaspargesbønner

Fremgangsmetode

Ratatouille:

Finhakk løk og hvitløk. Kutt paprika i små terninger. Fres dette sammen i en dyp stekepanne med litt av oljen i 5-6 minutter. Legg til side.
Del squash og aubergine i terninger. Tilsett mer av oljen i pannen og stek dette til grønnsakene har fått en fin stekeskorpe. Ha løken og paprikaen tilbake i pannen og tilsett timianblader, rødvinseddik, salt og pepper.
Del cherrytomatene i fire og ha over i ratatouillen. Bland alt sammen og la det surre over lav varme i 10 minutter.

Kjøttstykker:

Krydre kjøttsykkene med rikelig salt og pepper. Fyr opp grillen og brun kjøttsykkene 3-5 minutter på hver side, eller til de har fått en fin stekeskorpe.
Skru ned temperaturen eller legg dem over på indirekte varme og stek videre i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer i det.
Kok opp rikelig med vann i en kjele, og legg aspargesbønnene ned i det kokende vannet i ca 30 sekunder. Legg aspargesbønnene over i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter, for å stoppe kokeprosessen.
Server kjøttet sammen med ratatouille og aspargesbønner.

Har du ikke grill?

Krydre kjøttstykkene med rikelig salt og pepper. Varm en stekepanne med litt olje og stek hvert kjøttstykke i 3-4 par minutter på hver side.
Skru ned temperaturen litt og tilsett en klatt smør, to hele hvitløksfedd og to timianstilker for ekstra god smak. Øs smøret over kjøttet i to minutter.
Legg kjøttstykkene over i en ildfast form og etterstek dem i stekeovn ved 180 grader i 10 minutter. La kjøttstykkene hvile 5-10 minutter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn