Gyros med svinekjøtt
Gyros er herlige greske smaker, med saftig kjøtt og frisk tzatziki. Passer både som middag og helgekos.
![Gyros med svinekjøtt](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5A3qzHvkvvArMmKiBkpBsy/3eefa0832fec353878f61056c88495e7/Oppdatert_Gyros_ny_bakgerunn_kopi.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
350 gstrimlet svinekjøtt
1 sstørket oregano
2 sshvitvinseddik
1 ssolje
2 stktomater
1 stkrødløk
en fjerdedel stkisbergsalat
4 stkpitabrød
Til tzatziki:
1 boksgresk yoghurt (300g)
1 feddhvitløk
en halv tssalt
en halv tspepper
en halv stkagurk
Fremgangsmetode
Bland sammen 1 ss tørket oregano og 2 ss hvitvinseddik og mariner 350 g strimlet svinekjøtt i blandingen i 5 minutter.
Varm en stekepanne med 1 ss olje og stek marinert svinekjøtt på høy varme i ca. 3 minutter.
Grovriv 0,5 agurk og finhakk 1 hvitløksfedd. Vend med 1 boks gresk yoghurt, 0,5 ts salt og 0,5 ts pepper slik at du får en tzatziki.
Del 2 tomater, 1 rødløk i skiver og 0,25 isbergsalat i strimler.
Varm 4 pitabrød i brødrister i 1-2 minutter.
Lag snitt i pitabrødene og fyll med salat, tomat, løk og stekt svinekjøtt. Topp med tzatziki.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆