kalkun
Nachos med kalkunrester
Har du rester av kalkun er det mye godt du kan lage til middag – prøv for eksempel deilige nachos med smeltet ost! Raskt å lage, særlig når du har ferdigstekt kalkunkjøtt for hånden, og faller i smak hos både store og små!

15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
1ssrapsolje
400gferdig stekt kalkunkjøtt (revet eller i terninger)
en halvstkgul løk (finhakket)
1pktacokrydder
en halvdlvann
1posesalte tortillachips (ca. 185 gram)
150grevet ost
2stkFinsnittet vårløk
2ssfersk koriander (finhakket)
2stklime (i båter)
en halvglasssalsa
en halvboksrømme
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225 grader.
Varm opp olje i en stekepanne og brun kalkunkjøttet raskt.
Tilsett finhakket løk og tacokrydder. Rør om og la alt steke i omtrent 1 minutt. Tilsett vann og rør om. Stek videre til omtrent all væske har fordampet.
Bruk stekebrett eller en stor ildfast form og spre tortillachipsene i et jevnt lag utover sammen med litt revet ost.
Fordel kjøttblandingen over og dryss på resten av osten. Stek midt i ovnen til osten har smeltet.
Dryss på vårløk og koriander og server med salsa, rømme og limebåter som tilbehør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆