kalkun
Saftig kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker og søtpotetmos
Kalkun er en julefavoritt. Stek kalkunfilet og server med gyllen potetmos med søtpoteter og fargerike grønnsaker. Og ikke glem fløtesausen. Alt blir bedre med saus.

1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
750gkalkunfilet
1klypesalt og pepper
1posefløtesaus
Søtpotetmos:
2stksøtpoteter
1stkpoteter
1 og en halvdlfløte
1klypesalt og pepper
Grønnsaker:
3stkgulrøtter (gjerne regnbuegulrøtter)
2stkpersillerøtter
1stkrødløk
1dæsjolivenolje
1klypesalt og pepper
Tilbehør:
1posebaby leaf salat
1nevetranebær
2stkepler (delt i båter)
1klypefersk timian
Fremgangsmetode
Stek kalkunfiletene som anvist på pakken.
Skjær søtpotet og potet i biter. Kok dem møre i ca. 15-20 min. Hell av vannet og mos potetene med fløte, salt og pepper.
Skjær gulrøtter og persillerøtter i staver, og rødløken i båter. Hell over olje og krydre med salt og pepper. Stek på 225 grader varmluft i 15 min mens kjøttet hviler.
Lag fløtesaus som anvist på pakken.
Server med Babyleaf Mix, eplebåter, tranebær og timian.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆