Til hovedinnhold
kjøtt

Klassisk finnbiff er norsk hurtigmat

Ingen høst uten klassisk finnbiff på menyen, enten som rask hverdagsmiddag eller feiende flott festmat. Den fine, milde viltsmaken passer til alle anledninger.

Klassisk finnbiff er norsk hurtigmat

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2sssmør

400greinskav (ev. elgskav)

100gbacon (i biter)

1stkgul løk (i båter)

8stkaromasopp (eller sjampinjong, i tykke skiver)

en halvsseinebær (knust i morter)

4stkgulrøtter

2dlviltkraft (eller grønnsak-/kyllingkraft)

1tssalt

en halvtspepper

2dlseterrømme

125gTine snøfrisk (naturell)

3skivergeitost (ev. brunost)

2stilkerfrisk timian

Dette trenger du til rørte tyttebær:

150gtyttebær (ferske eller frosne)

50gsukker (smak til om du trenger mer)

Fremgangsmetode

Smelt smør i en tykkbunnet gryte på relativt høy varme. Stek kjøttet i små porsjoner slik at det brunes og ikke kokes. Sett til side når kjøttet er ferdig brunet.
Senk temperaturen og ha bacon og løk i gryta. La det surre til løken er mør og baconet har fått litt farge. Tilsett sopp og einebær og stek videre til soppen faller sammen.
Skrell gulrøtter og del i store biter. Ha grønnsakene i gryta, hell på kraft og la alt småputre under jevnlig omrøring i 10 minutter.
Rør inn seterrømme, Snøfrisk og brunost og la alt syde til grønnsakene er møre og sausen tykner.
Lag rørt tyttebær: Rør sammen tyttebær og sukker.
Ha reinskavet tilbake i gryta rett før servering og server med rørte tyttebær og frisk timian.
Forslag til ekstra tilbehør: Kokte poteter, smørkokt rosenkål, gulrøtter og flatbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn