kjøtt
Klassisk finnbiff er norsk hurtigmat
Ingen høst uten klassisk finnbiff på menyen, enten som rask hverdagsmiddag eller feiende flott festmat. Den fine, milde viltsmaken passer til alle anledninger.

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 sssmør
400 greinskav (ev. elgskav)
100 gbacon (i biter)
1 stkgul løk (i båter)
8 stkaromasopp (eller sjampinjong, i tykke skiver)
en halv sseinebær (knust i morter)
4 stkgulrøtter
2 dlviltkraft (eller grønnsak-/kyllingkraft)
1 tssalt
en halv tspepper
2 dlseterrømme
125 gTine snøfrisk (naturell)
3 skivergeitost (ev. brunost)
2 stilkerfrisk timian
Dette trenger du til rørte tyttebær:
150 gtyttebær (ferske eller frosne)
50 gsukker (smak til om du trenger mer)
Fremgangsmetode
Smelt smør i en tykkbunnet gryte på relativt høy varme. Stek kjøttet i små porsjoner slik at det brunes og ikke kokes. Sett til side når kjøttet er ferdig brunet.
Senk temperaturen og ha bacon og løk i gryta. La det surre til løken er mør og baconet har fått litt farge. Tilsett sopp og einebær og stek videre til soppen faller sammen.
Skrell gulrøtter og del i store biter. Ha grønnsakene i gryta, hell på kraft og la alt småputre under jevnlig omrøring i 10 minutter.
Rør inn seterrømme, Snøfrisk og brunost og la alt syde til grønnsakene er møre og sausen tykner.
Lag rørt tyttebær: Rør sammen tyttebær og sukker.
Ha reinskavet tilbake i gryta rett før servering og server med rørte tyttebær og frisk timian.
Forslag til ekstra tilbehør: Kokte poteter, smørkokt rosenkål, gulrøtter og flatbrød.