kylling
Grillet red curry kylling med korianderris og agurksalat
Legg asiatiske smaker på grillen med kylling overlår, marinert i en deilig hjemmelaget marinade av kokosmelk, red curry og lime. Servér med luftig korianderris med røstet kokos, og en frisk agurksalat!

20min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkkylling overlår (med skinn og bein)
2 dlÄnglamark kokosmelk
2 og en halv ssred curry paste (bruk mer om du liker det ekstra spicy)
1 feddhvitløk
1 tsfersk ingefær
1 stkÄnglamark lime (kun finrevet skall)
1 ts Änglamark Akasiehonning
en halv tssalt
Koriander-ris:
4 porsjonerÄnglamark Jasminris
1 håndfullÄnglamark frisk koriander
3 sskokosflak
1 tsflaksalt (til kokevannet)
Grønn agurksalat:
2 stkCoop agurk
1 poseCoop sukkererter
2 stkvårløk
1 håndfullÄnglamark frisk koriander
1 stkÄnglamark lime (kun saft)
Fremgangsmetode
Red curry kylling
Ben ut kyllingen ved å gjøre et snitt midt på baksiden av overlåret, og dra ut benet. Du kan bruke overlåret som det er, med benet i, men da vil det ta lenger tid å grille.
Rist kartongen med kokosmelk godt, så vannet og fettet blander seg til en jevn kokosmelk. Disse skiller seg ofte når kartongen lagres.
Ha kokosmelk i en bolle, og rør sammen med red curry paste.
Skrell hvitløk og ingefær, finriv og vend sammen med kokosmelkblandingen. Tilsett finrevet limeskall, akasiehonning og salt, og rør godt sammen.
Vend overlårene i marinaden, dekk til og la stå i kjøleskapet natten over.
Grill overlårene på direkte varme i ca. 3 minutter på hver side, skinnsiden først. Flytt deretter over på indirekte varme og grill i ca. 10 minutter, eller til overlårene er gjennomstekte.
La de grillede overlårene hvile av varmen noen minutter før du skjærer i dem. På denne måten bevarer de saftigheten.
Koriander-ris
Kok ris som anvist på pakken, husk å salte vannet.
Ha kokosflakene i en tørr panne, og røst på medium varme til gylne og aromatiske.
Grovhakk koriander og vend inn i ferdig kokt ris sammen med den røstede kokosen.
Grønn agurksalat
Vask agurk, sukkererter og vårløk godt, og tørk av. Del i avlange strimler.
Grovhakk koriander, og vend sammen med grønnsakene.
Vask lime godt, og skvis saften over grønnsakene.
Tips!
Ta vare på kyllingbeina når du bener ut kyllingen, og kok din egen kyllingkraft som du kan bruke til supper og sauser!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆