Til hovedinnhold
kylling

Hjemmelaget kyllingkraft

Hjemmelaget kyllingkraft er både næringsrikt og godt, og den perfekte basen for supper, gryter og sauser. Det er enkelt å lage selv, og fryser du ned kraften i isbitform har du alltid hjemmelaget kraft tilgjengelig!

Hjemmelaget kyllingkraft i en liten kjele med ferske urter, og en delt rødløk ved siden av. En glassflaske med olje og en saks på siden.

4t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

1 og en fjerdedekgskrog og bein fra høne eller kylling

2ssolje

100gløk (eller rødløk)

50ggulrøtter

50gpurre

1feddhvitløk

4stilkerpersille

2tshel pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 190 °C.
Knekk eller skjær beina og skroget i biter, og pensle dem med olje. Legg dem i en langpanne og brun dem i ovnen i 30 min til de er gylne.
Ta dem opp av pannen, og sørg for å få med alt av stekefett og rester.
Skjær løk, gulrøtter og purre i skiver og finhakk hvitløk.
Stek grønnsakene raskt i litt olje i en stor kjele.
Ha bein, skrog og stekefett sammen med grønnsakene i kjelen.
Hell på kaldt vann til det akkurat dekker. Kok opp og bruk en øse til å fjerne fettet og rusket som legger seg på overflaten. Skru ned varmen og la det surre rett under kokepunktet i ca. 3 timer.
Tilsett persille og hel pepper, og la det surre videre i 1 time.
Fjern fett og rusk fra toppen igjen, eller sett kjelen i kjøleskapet til fettet har stivnet. Da er det lett å fjerne det.
Sil kraften, og oppbevar i lufttett beholder i kjøleskapet.

Tips!

Hvis du vil bruke den i en saus eller fryse den ned til senere, koker du den inn enda mer først.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen