Til hovedinnhold
kylling

Kylling adobo med kokosmelk

Kylling som faller fra beinet, i en saus du vil helle over alt. Dette er en filippinsk klassiker som treffer hver eneste gang.

Kylling adobo med kokosmelk servert i dyp beige skål med adobosaus, ris, koriander og hakket rød chili.

30min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gCoop Kyllinglår, fryst

tre fjerdedelerdlsoyasaus

en halvdløsterssaus

en halvdl riseddik (eller annen klar eddik)

4stkhvitløksfedd

1stkløk

1stklaurbærblad

1tshel pepper (eller 0,5 ts nykvernet sort pepper)

2dlkokosmelk

1 og en halvdlvann

1ssolje

2ssbrunt sukker

Til servering:

4porsjonerjasminris

1håndfullfrisk koriander

Fremgangsmetode

Tin kyllinglårene.
Rør soyasaus, eddik, vann, sukker og østerssaus sammen til alt er godt oppløst. Vend kyllingen godt i marinaden. La den ligge minimum i 15–30 minutter.
Finhakk løk og hvitløk.
Sil av kyllingen fra marinaden og ta vare på marinaden.
Varm olje i en stor panne eller gryte på middels varme. Brun kyllingen på begge sider.
I en separat kjele på medium varme, surr løk og hvitløk i litt nøytral olje til det er mykt og blankt.
Tilsett deretter den brunede kyllingen, resten av marinaden, laurbærblad og hele pepperkorn. La det småkoke i 10 minutter på medium-lav varme med lokk.
Tilsett kokosmelken og la retten småkoke i 10–15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og mør.
Kok ris etter anvisning på pakken, og servér kylling adobo med ris, og gjerne sauterte brekkbønner med hvitløk og smør.

Tips!

Brun kjøttet godt før du tilsetter væsken. Den karamelliserte overflaten gir dypere smak og gjør adoboen fyldigere.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen