kylling
Kylling adobo med kokosmelk
Kylling som faller fra beinet, i en saus du vil helle over alt. Dette er en filippinsk klassiker som treffer hver eneste gang.

30min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800gCoop Kyllinglår, fryst
tre fjerdedelerdlsoyasaus
en halvdløsterssaus
en halvdl riseddik (eller annen klar eddik)
4stkhvitløksfedd
1stkløk
1stklaurbærblad
1tshel pepper (eller 0,5 ts nykvernet sort pepper)
2dlkokosmelk
1 og en halvdlvann
1ssolje
2ssbrunt sukker
Til servering:
4porsjonerjasminris
1håndfullfrisk koriander
Fremgangsmetode
Tin kyllinglårene.
Rør soyasaus, eddik, vann, sukker og østerssaus sammen til alt er godt oppløst. Vend kyllingen godt i marinaden. La den ligge minimum i 15–30 minutter.
Finhakk løk og hvitløk.
Sil av kyllingen fra marinaden og ta vare på marinaden.
Varm olje i en stor panne eller gryte på middels varme. Brun kyllingen på begge sider.
I en separat kjele på medium varme, surr løk og hvitløk i litt nøytral olje til det er mykt og blankt.
Tilsett deretter den brunede kyllingen, resten av marinaden, laurbærblad og hele pepperkorn. La det småkoke i 10 minutter på medium-lav varme med lokk.
Tilsett kokosmelken og la retten småkoke i 10–15 minutter til kyllingen er gjennomkokt og mør.
Kok ris etter anvisning på pakken, og servér kylling adobo med ris, og gjerne sauterte brekkbønner med hvitløk og smør.
Tips!
Brun kjøttet godt før du tilsetter væsken. Den karamelliserte overflaten gir dypere smak og gjør adoboen fyldigere.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆