kylling
Kyllingvinger med buffalosaus og blåmuggdipp
Har du lyst på noe skikkelig godt, skal du lage amerikanske kyllingvinger. Dypp dem i klissete og deilig buffalosaus, len deg tilbake i sofaen og nyt!

25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
Dette trenger du til Buffalosaus:
2tspaprikapulver
1tskajennepepper (smak til om du vil ha det sterkere)
2tshvitløkspulver
2tsløkpulver
1tssalt
1ssmaisenna
50gsmør
2sseddik
3sschilisaus (for eksempel sriracha eller tabasco, smak til)
2sshonning
1tsWorcestersauce
Dette trenger du til friterte kyllingvinger:
40stkkyllingvinger
1lsolsikkeolje
Dette trenger du til Blåmuggdipp:
3dlcrème fraîche
150gblåmuggost
1buntstangselleri
1håndfullpersille
Fremgangsmetode
Start med å lage buffalosausen. Bland sammen paprikapulver, ønsket mengde kajennepepper, hvitløkspulver, løkpulver, salt og maizenna.
Smelt smør i en stekepanne eller bred gryte. Tilsett eddik, chilisaus etter ønske, honning og worcestersaus. Bland godt sammen og tilsett krydderblandingen. La sausen tykne før du trekker den av varmen.
Friter kyllingvingene: Varm solsikkeolje i en stor gryte. Friter kyllingvingene i to omganger i 10-15 minutter før du fisker dem ut av gryten med en hullsleiv. La vingene renne av på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
Ha dem så over i panna eller gryta med sausen og vend dem forsiktig rundt slik at de blir helt dekket av herlig buffalosaus.
Lag blåmuggdipp: Smuldre blåmuggosten i creme fraichen og jevn med en stavmikser. Finhakk persille og rør halvparten inn i dippen. Dryss resten av persillen over vingene.
Skjær stangselleri i tynne staver og server sammen med kyllingvingene og blåmuggdippen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆