Kyllingwok med lettvint woksaus
Hvorfor ikke lage sausen selv neste gang du skal ha wok? Woksaus er overraskende enkelt å lage og du har mest sannsynlig alt du trenger allerede.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Til woksaus:
2 sssoyasaus
en halv sseddik
en halv tssitronsaft
1 dlsviskekompott (ev. hermetisk ananas)
2 tsbrunt sukker
1 tsmalt ingefær
en halv tshvitløkspulver
en halv tschili explosion (ev. chilipulver)
1 og en halv tsmaisenna
1 og en halv dlvann
Wok med kylling og grønnsaker:
0.1 stkwoksaus (Se over)
250 geggnudler
600 gkyllingfilet (i strimler)
en halv stkbrokkoli (i buketter)
1 stkstor gulrot (i tynne strimler)
1 stkrødløk (i tynne båter)
1 stkrød paprika (i strimler)
2 stkstilker vårløk (i tynne strimler)
2 ssrapsolje
1 dæsjfersk koriander (finhakket)
1 stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Woksaus
Wok med kylling og grønnsaker
Den aller beste woksausen lager du selv. Da kan du justere smakene akkurat slik familien liker det og variasjonsmulighetene er nærmest uendelige.
Hjemmelaget woksaus på 1-2-3
Selv om det finnes mange gode woksauser å få kjøpt i butikken, kan det være spennende å variere med hjemmelagde varianter. Det du trenger er litt salt, noe søtt og litt surt, pluss kraft eller buljong og urter, så er du der.
I oppskriften under har vi tatt utgangspunkt i ingredienser du sannsynligvis allerede har på kjøkkenet. Kanskje med unntak av sviskekompotten. Dersom du ikke har akkurat det, kan litt hermetisk ananas gjøre samme nytten. Lag sausen på samme måte og kjør den glatt med en stavmikser før den helles over i wokpannen.
Bruk restematen i woken
Det mest fantastiske med wok er at du kan bruke alt av grønnsaker og derfor er det perfekt å lage når du trenger å rydde litt i grønnsakskuffen. Løk, rotgrønnsaker, tomater, squash, sjampinjong, sukkererter, paprika – alt går i wokpannen.
Brokkoli og blomkål blir best om de små bukettene får et raskt oppkok i lettsaltet vann før de stekes i woken. Det gjør at det blir enklere å få et jevnt stekt resultat.