1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stksellerirot (delt i store terninger)
1 stkhvitløk (hel,delt i to på den tykkeste delen)
4 stkgulrøtter (delt i store terninger)
4 stkstore poteter (delt i store terninger)
4 ssExtra virgin olivenolje
8 stksalvieblader
4 sssmør
4 stkkyllinglår (velger du økologiske kyllinglår fra Homlagarden trenger du bare 2 lår)
1 dæsjsalt og pepper (etter smak)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 150 grader. Finn frem en ildfast form. Legg grønnsakene i bunnen og hell olje over. Salviebladene stikkes mellom grønnsakene. Legg klatter av smør på grønnsakene.
Gni kyllinglårene inn med salt og pepper. Brun dem på alle sider i en varm panne. Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene.
Fukt et bakepapir med vann og bre over formen. Sett midt i ovnen i ca. 1 time eller til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet, og grønnsakene er møre.
Fjern bakepapiret mot slutten av steketiden, slik at kyllingskinnet blir sprøtt og gyllent.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆