Til hovedinnhold
kylling

Meksikansk grillspyd med kylling og pico de gallo

Inviter hele familien på en fargerik grillfest med saftige og smakfulle grillspyd og hjemmelaget pico de gallo - meksikansk salsa!

Meksikanske grillspyd på fjøl med tilbehør rundt

10min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Du trenger:

600gkyllingfilet

8stkgrillspyd (i tre eller metall)

Meksikansk «dry rub»:

2ssbrunt sukker

1sschilipulver

1sspaprikapulver

1ssspisskumin

1ssoregano (tørket)

1tshvitløkspulver

1tsløkpulver

1tssalt

en halvtspepper (sort)

en fjerdedeltsmalt kanel

Pico de gallo:

2stktomater

1stkGrønn chili (evt. jalapeño)

en halvstkgul løk

1stkfersk koriander (finhakket)

1stklime (saften av)

en fjerdedeltsflaksalt

Tilbehør:

2stkhjertesalat

en halvstkfersk ananas (i biter)

2stkavokado (i biter)

4stkreddik (i tynne skiver)

en halvstklime (saften av)

Fremgangsmetode

Meksikansk dry rub

Bland sammen alle ingrediensene til tørrmarinaden i en skål. Hvis krydderblandingen oppbevares i glass med tett lokk kan du ha glede av den gjennom hele sommeren.

Marinering

Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir og skjær i passe store munnfuller.
Ha kyllingbitene i en bolle sammen med 1-2 spiseskjeer av marinaden og bland godt sammen. Alle kyllingbitene skal være dekket av et godt krydderlag, uten å overdrive.
Dekk bollen og la kjøttet marinere i 2 timer.

Grilling

La trespydene trekke minst 30 minutter i vann slik at de ikke tar fyr når de kommer på grillen.
Tre kyllingbitene på grillspydene og stek på grillen i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Vend grillspydene underveis slik at de blir jevnt stekt.
Skjær inn i en av kyllingbitene i midten av et spyd for å sjekke at kyllingkjøttet ikke lenger er rosa – da er spydene ferdig.

Pico de gallo

Skyll og tørk tomater og chili. Del tomatene i to, fjern innmaten og skjær i små terninger. Finhakk chili, løk og koriander og rør sammen med tomatene i en skål.
Smak til med limesaft og salt.

Servering

Skyll og tørk hjertesalat og bruk de største bladene som skåler til grillspydene. Fyll salatbladene med ananas- og avokadobiter, reddikskiver, skvis over litt limesaft, legg på kyllingspyd og server med frisk pico de gallo.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen