kylling
Meksikansk grillspyd med kylling og pico de gallo
Inviter hele familien på en fargerik grillfest med saftige og smakfulle grillspyd og hjemmelaget pico de gallo - meksikansk salsa!

10min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Du trenger:
600gkyllingfilet
8stkgrillspyd (i tre eller metall)
Meksikansk «dry rub»:
2ssbrunt sukker
1sschilipulver
1sspaprikapulver
1ssspisskumin
1ssoregano (tørket)
1tshvitløkspulver
1tsløkpulver
1tssalt
en halvtspepper (sort)
en fjerdedeltsmalt kanel
Pico de gallo:
2stktomater
1stkGrønn chili (evt. jalapeño)
en halvstkgul løk
1stkfersk koriander (finhakket)
1stklime (saften av)
en fjerdedeltsflaksalt
Tilbehør:
2stkhjertesalat
en halvstkfersk ananas (i biter)
2stkavokado (i biter)
4stkreddik (i tynne skiver)
en halvstklime (saften av)
Fremgangsmetode
Meksikansk dry rub
Bland sammen alle ingrediensene til tørrmarinaden i en skål. Hvis krydderblandingen oppbevares i glass med tett lokk kan du ha glede av den gjennom hele sommeren.
Marinering
Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir og skjær i passe store munnfuller.
Ha kyllingbitene i en bolle sammen med 1-2 spiseskjeer av marinaden og bland godt sammen. Alle kyllingbitene skal være dekket av et godt krydderlag, uten å overdrive.
Dekk bollen og la kjøttet marinere i 2 timer.
Grilling
La trespydene trekke minst 30 minutter i vann slik at de ikke tar fyr når de kommer på grillen.
Tre kyllingbitene på grillspydene og stek på grillen i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Vend grillspydene underveis slik at de blir jevnt stekt.
Skjær inn i en av kyllingbitene i midten av et spyd for å sjekke at kyllingkjøttet ikke lenger er rosa – da er spydene ferdig.
Pico de gallo
Skyll og tørk tomater og chili. Del tomatene i to, fjern innmaten og skjær i små terninger. Finhakk chili, løk og koriander og rør sammen med tomatene i en skål.
Smak til med limesaft og salt.
Servering
Skyll og tørk hjertesalat og bruk de største bladene som skåler til grillspydene. Fyll salatbladene med ananas- og avokadobiter, reddikskiver, skvis over litt limesaft, legg på kyllingspyd og server med frisk pico de gallo.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆