kylling
Meksikanske grillspyd med pico de gallo
Inviter hele familien på en fargerik grillfest med saftige og smakfulle grillspyd og hjemmelaget meksikansk salsa.
10min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Meksikansk «dry rub»:
2 ssbrunt sukker
1 sschilipulver
1 sspaprikapulver
1 ssspisskumin
1 ssoregano (tørket)
1 tshvitløkspulver
1 tsløkpulver
1 tssalt
en halv tspepper (sort)
en fjerdedel tsmalt kanel
600 gkyllingbryst (i terninger)
8 stkgrillspyd (i tre)
Pico de gallo:
2 stktomater
1 stkGrønn chili (evt. jalapeño)
en halv stkgul løk
1 stkfersk koriander (finhakket)
1 stklime (saften av)
en fjerdedel tsflaksalt
Tilbehør:
2 stkhjertesalat
en halv stkfersk ananas (i biter)
2 stkavokado (i biter)
4 stkreddik (i tynne skiver)
en halv stklime (saften av)
Fremgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensene til tørrmarinaden i en skål. Hvis krydderblandingen oppbevares i glass med tett lokk kan du ha glede av den gjennom hele sommeren.
Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir og skjær i passe store munnfuller.
Ha kyllingbitene i en bolle sammen med 1-2 spiseskjeer av marinaden og bland godt sammen. Alle kyllingbitene skal være dekket av et godt krydderlag, uten å overdrive. Dekk bollen og la kjøttet marinere i 2 timer.
La trespydene trekke minst 30 minutter i vann slik at de ikke tar fyr når de kommer på grillen.
Lag pico de gallo: Skyll og tørk tomater og chili. Del tomatene i to, fjern innmaten og skjær i små terninger. Finhakk chili, løk og koriander og rør sammen med tomatene i en skål.
Smak til salsaen med limesaft og salt.
Tre kyllingbitene på grillspydene og stek på grillen i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Vend grillspydene underveis slik at de blir jevnt stekt.
Skjær inn i en av kyllingbitene i midten av et spyd for å sjekke at kyllingkjøttet ikke lenger er rosa – da er spydene ferdig.
Skyll og tørk hjertesalat og bruk de største bladene som skåler til grillspydene. Fyll salatbladene med ananas- og avokadobiter, reddikskiver, skvis over litt limesaft, legg på kyllingspyd og server med frisk salsa.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆