kylling
Nasi Goreng - indonesisk stekt ris med kylling
Rask, smakfull og akkurat passe eksotisk. Denne indonesiske klassikeren med ris, kylling og chili er hverdagsmiddag med feriefølelse.

15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
300gCoop Kyllingfilet i biter
600gkokt ris, romtemperert
2ssnøytral olje, til steking
3stkhvitløksfedd
1stkrød chili
4ssKetjap manis (søt soyasaus)
1stkløk
2tsøsterssaus
2tssalt
4stkegg
2stkvårløk
Til servering:
2stktomat
1stkagurk
1stklime
1sssprøstekt løk
Fremgangsmetode
Kok ris etter anvisning på pakken, og avkjøl.
Finhakk hvitløk og chili, og sett til side.
Varm 1 ss olje i en wok eller en stor stekepanne på høy varme. Tilsett finhakket hvitløk og chili, og stek raskt i 10–15 sekunder.
Ha i kyllingstrimlene sammen med 1 ss ketjap manis og en klype salt. Stek i 3–4 minutter til kyllingen nesten er gjennomstekt. Ta den ut og sett til side.
Ha resten av oljen og løken i pannen. Stek i 2–3 minutter til løken er myk og blank. Tilsett østerssaus og resten av ketjap manis. Rør godt.
Ha i den romtempererte risen. Bruk stekespade til å bryte opp eventuelle klumper. Stek under omrøring i 2–3 minutter til risen er jevnt varm og godt blandet med sausen. Smak til med salt.
Ha kyllingen tilbake i pannen og stek videre i ca. 1 minutt til alt er varmt. Rør inn hakket vårløk rett før servering.
Knekk eggene i en varm stekepanne, og stek på én side til du har speilegg.
Skjær tomat og agurk i terninger, og del limen i båter.
Fordel risen på fire tallerkener. Topp med et speilegg, terninger av agurk og tomat, sprøstekt løk og en limebåt. Drypp gjerne litt ekstra ketjap manis over.
Tips!
Husk å bruke romtemperert ris for best resultat. Risrester er perfekt!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆