kylling
Nasi Goreng med kylling og ferske reker
Nasi Goreng er en asiatisk rett med kjøtt eller kylling, og grønnsaker som wokes i pannen og toppes med stekt egg. Reker gjør litt ekstra ut av det hele.
20min / 4t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 glangkornet ris
2 ssvegetabilsk olje
4 stkegg
1 stkløk
3 stkgrønne chili
2 feddhvitløk
2 stkpurre
2 tsmalt koriander
2 tsmalt spisskummen
500 gkyllingfilet (i strimler)
300 gferske reker (med skall)
6 sssøt soyasaus (kecap manis)
Fremgangsmetode
Kok opp risen og la den stå kaldt i ca. 4 timer.
Lag omelett av eggene, kutt i strimler og legg det til siden.
Stek løk, purre, hvitløk og chili i en stekepanne eller wok til løken er myk.
Tilsett koriander og spisskummen.
Tilsett kylling og reker i grønnsakene og rør rundt til det er godt blandet og la det koke.
Tilsett ris, soyasaus og omelettbitene og kok i 5 minutter.
Dekorer med purre og server varmt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆