Til hovedinnhold
kylling

Ovnsbakt kylling med rosmarinpoteter

En deilig og enkel oppskrift på ovnsbakt kylling med sprøtt skinn og saftig kjøtt, servert med rosmarin- og hvitløkspoteter som nesten lager seg selv.

En grå, oval ildfast form med fire stykker ovnsbakt kyllinglår og potetbiter og hvitløksfedd og en halv, grillet sitron. Formen står på en rist på et hvitt kjøkkenhåndkle. I bakgrunnen er en skål med grønn salat og et fat med en bit parmesanost.

50min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkXtra Kyllinglår

800gpoteter

1potterosmarin

en halvdlCoop olivenolje

1stksitron

6feddhvitløk

1klypeflaksalt

1posegrønn salat

1pkgulrøtter

1håndfulltimian

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader. Vask og del potetene i grove biter, og legg i en ildfast form sammen med grovhakket rosmarin og hele hvitløksfedd. Vend alt godt sammen med olivenolje og flaksalt.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Plasser kyllinglårene på toppen av potetene og press over saften av en 1/2 sitron.
Stek i ca. 50 minutter til kyllingen løsner fra benet og skinnet er sprøtt og gyllent.
Server med en grønn salat, smaksatt med litt sitronsaft, olivenolje, salt og pepper – og pannestekte gulrøtter med timian.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen