kylling
Ovnsbakt kylling med rosmarinpoteter
En deilig og enkel oppskrift på ovnsbakt kylling med sprøtt skinn og saftig kjøtt, servert med rosmarin- og hvitløkspoteter som nesten lager seg selv.

50min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkXtra Kyllinglår
800 gpoteter
1 potterosmarin
en halv dlCoop olivenolje
1 stksitron
6 feddhvitløk
1 klypeflaksalt
1 posegrønn salat
1 pkgulrøtter
1 håndfulltimian
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader. Vask og del potetene i grove biter, og legg i en ildfast form sammen med grovhakket rosmarin og hele hvitløksfedd. Vend alt godt sammen med olivenolje og flaksalt.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Plasser kyllinglårene på toppen av potetene og press over saften av en 1/2 sitron.
Stek i ca. 50 minutter til kyllingen løsner fra benet og skinnet er sprøtt og gyllent.
Server med en grønn salat, smaksatt med litt sitronsaft, olivenolje, salt og pepper – og pannestekte gulrøtter med timian.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆