kylling
Smashed kyllingburger med søtpotetfries
Saftig kylling, sprø fries og kremet srirachamajones. Denne burgeren har alt som skal til for å bli en ny favoritt.

40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800gCoop Kyllingkjøttdeig
1pkCoop Revet cheddar
1stkmoden avokado
4stkburgerbrød (gjerne brioche)
1stkhjertesalat
2ssnøytral olje til steking
Søtpotetfries:
2stksøtpoteter
2ssnøytral olje
2ssmaizenamel
1klypesalt og pepper
Srirachamajones:
1 og en fjerdededlmajones (fortrinnsvis Mills)
1sssriracha saus
Fremgangsmetode
Søtpotetfries
Skrell og kutt søtpotetene i staver. Vend dem i olje, salt, pepper og maizena. Stek i ovn på 220 °C i ca. 30-40 min til de er sprø. Vend søtpotetene litt underveis i stekingen.
Srirachamajones
Bland majones og sriracha i en liten bolle. Smak til med mer chili om du vil ha den sterkere.
Smashed kyllingburger
Del kyllingkjøttdeigen i åtte like deler. Varm en stekepanne med litt olje. Legg en klump kjøttdeig i panna, legg på et bakepapir og press den hardt ned med en stekespade (smash!). Stek til den får en god stekeskorpe, ca. 2-3 min per side.
Strø cheddar på toppen så den smelter.
Rist burgerbrødene lett i stekepanne eller ovn. Smør et lag srirachamajones på bunnen. Legg på salat, kyllingburger med smeltet cheddar, skiver av avokado og topp med brødlokket.
Servering
Server burgerne varme med søtpotetfries og srirachamajones ved siden av.
Tips!
Prøv å toppe smashed kyllingburger med hjemmelaget Cowboy Candy - karamelliserte jalapeños!
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
